Det är nått skumt med den här historien

Har ni läst den där historien i tidningarna om en karl i USA som gått till jobbet varje dag i tio år för att hans bil gick sönder. 3 mil enkel väg. Fram å tillbaka varje dag. Nu har någon startat en insamling till honom och fått ihop 50000 dollar plus att två företag erbjudit honom en bil. Åsså har vi “vännen” som ska hjälpa honom och se till att pengarna blir placerade på rätt sätt.

Det är ju nått som inte stämmer med den där historien. Även om karln går jävligt snabbt så skulle det ta minst fyra timmar att gå 30 mil. Jobba åtta timmar och sen gå i fyra timmar igen. Sannolikheten att det här är sant är minimal. Dessutom ser jag klart och tydligt på bilden att karln sitter på en buss. Nä, nä jag säger inte att en stackars fattig, hårt arbetande man ljuger. Det är inte det jag säger. Men någon är det som ljuger.

Jag har inte orkat lista ut vem men om jag var journalist skulle jag ringa GW Persson och fråga vad han tror om det här. 50000 dollar får man ju dessutom ganska fin bil för. Jag tror att GW skulle säga att man borde undersöka om de där dollarna är motivet och att den där “vännen” behöver en närmare granskning.

Skit i det nu. Busspassagerare. Här i Stockholm. Irriterande folkslag.

Först står de där i snålblåsten i en kvart och väntar på en buss som alltid är försenad. Man skulle kunna tro att de hade tid på sig att förbereda sig inför bussens ankomst. Bussen kommer och öppnar dörren. Då kliver de in och blockerar ingången så att jag blir kvar ute i snålblåsten. Där, mitt i dörröppningen, kommer de på att när man kliver in i bussen ska man ha ett busskort som man ska hålla mot en blå maskin. Då börjar de gräva i alla fickorna och väskor efter busskortet som de borde ha plockat fram för en kvart sen.

Idioter. Som nå lantisar som ska genom säkerhetskontroll på flygplatsen för första gången i sitt liv och har alla datorer i väskan, fortfarande på sig jackan, mynt i alla fickor och hela necessären full av vätskeflaskor större än 100 ml i handbagaget när de kommer fram till säkerhetskontrollen.

De borde få gå 30 mil dit de ska ett par gånger så att de lär sig hur man gör när man åker buss. Visa hänsyn mot sina medpassagerare och ta fram busskortet i tid istället för att så och hänga i dörröppningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *