Det är synd om artister som inte har några problem

Tänk alla artister som inte har några problem. Om det finns sådana? De kan inte vara med i Så mycket bättre. Det programmet måste vara superbra för artisters karriärer.

Här i Sverige heter det alltid “jag har blivit tillfrågad många gånger och alltid tackat nej, men i år kändes det rätt”. I England är mediarapporteringen av den här sortens program lite mer “transparent”. De stora namnen blir tillfrågade och övertalade med stora summor pengar. De lite mindre kända eller de bortglömda personerna får göra auditions för att komma med. Om man är lite cynisk kan man gissa att det går till så även här i Sverige.

Tänk då om man inte har några problem som man kan diskutera vid middagen. En artist kommer dragandes med en hitlista som är lika lång som ett helghandlingskvitto för en fembarnsfamilj också säger produktionsbolaget “jaha, och vad har du för problem då?”. Då måste ju kännas nesligt för en stackars artist som försöker återuppliva sin karriär om de har levt ett helt lyckligt liv utan problem utöver vad en normal genomsnitts-svensk kan producera.

Bara den här säsongen som exempel.

Olle Ljungström – kungen av problem – knark, överdoser, stroke, diabetes, ung flickvän. Nu tycker ni kanske att en ung flickvän inte är någon problem. Men om man måste vila middag varje dag och missar delar av inspelningen av programmet, trots att den unga flickvännen inte är på plats, tror jag nog att en ung flickvän kan tära på orken.

Magnus Uggla – jag missade stora delar av hans program, vi hade nattningsproblem (undra om det skulle kvala in en i programmet om man var artist?), men han hade väl problem med blyghet? Riktigt blyga människor kanske inte sympatiserar så mycket, men det gick tydligen att göra tv av. Han har också ett problem med att han aldrig har fått någon Grammis.

Sylvia Vrethammar – barnlöshet. Lennart Hyland som slemmade sig.

Pugh Rogefeldt – jag missade vad han hade för problem, jag nattade väl förmodligen då också. Förutom frisyr och klädstil. Någon som såg den biten?

Miss Li – “mystisk sjukdom”. Det är kanske så man gör om man inte har några värdiga problem att komma med. Skaffar sig en mystisk sjukdom.

Maja Ivarsson – knark, alkoholiserad pappa, misshandlande styvfar, lesbiskt förhållande. Det sista är ju inget problem, utom kanske för folk som själva har problem, men ack så intressant för Medel-Svensson. Speciellt den manliga medelålders andelen av befolkningen.

Darin Zanyar – hans program har ju inte varit ännu. Han är ju ganska ung och borde inte ha hunnit samla på sig så många självförvållade problem. Det ska bli intressant att få veta vad han har att komma med? Mobbing? Dyslexis? Mjäll? För tidig utlösning?

Trots alla problem, som jag skulle kunna vara utan, tycker jag att det är ett väldigt bra program. En höjdpunkt på en medelålders småbarnsförälders vecka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *