Det här fattar jag inte

Man har ett torkställ med tvätt stående någonstans i lägenheten. Kanske i köket. Eller i vardagsrummet. Stället har kanske hunnit stå i flera rum. Det kanske stod i köket till att börja med, också skulle man laga mat, så då bar man det till vardagsrummet. Med tvätt och allt förstås. Sen skulle man se på tv som skymdes av stället, så då bar man kanske tillbaka det till köket. Eller till sovrummet. Sällan badrummet för där är det oftast kallt och fuktigt.

Vilket rum torkstället står i är inte så viktigt i sammanhanget. Till slut är tvätten torr. Den kanske har varit torr i en halv dag. Eller en hel dag. Kanske till och med lite längre. Man borde hänga/lägga undan den. Det är dock ingen brådska, för tvätt brukar inte rymma. Ibland brukar någon i och för sig försöka kidnappa den. Signalementet på gärningsmannen är oftast kort, av kvinnligt kön, blå ögon, lockigt blont hår och högljudd. Men tvätten hittas oftast oskadd ca en meter från torkstället så det här känns inte som ett allvarligt hot mot tvätten.

Det kan helt enkelt vänta tills tvättvikar-andan infinner sig. Det enklaste är ju att ta tvätten direkt från stället och in i garderoberna. Så tvätten får hänga kvar på stället också bär man runt på stället i lägenheten. Det väger inte mycket alls, så det är inget problem att flytta på om det skulle råka vara i vägen.

Så helt plötsligt är torkstället bara borta. Någon har ställt det i skattkammaren. Var är tvätten då? Hänger den fortfarande på stället inne i skattkammaren?

Nej den gör inte det. Den ligger i en hög på sängen. Eller i en korg som står ovanpå sängen.

Varför gör man så? Det är ju som att flyga lågbudgetflyg och mellanlanda och byta plan för att ta sig mellan Stockholm och Paris.

2 thoughts on “Det här fattar jag inte”

  1. Precis så är det! Just innan jag satte mig med datan tog jag bort den torra tvätten som hängt i vardagsrummet i 3 dagar. Men jag fick in tvätten i garderoben. Dock så står ställningen kvar. Ska ta den vid nästa infall av ork. Eller så kan den stå där och bli belamrad av saker.

    1. Man kan tänka som så att det är ändå snart dags att hänga ny tvätt så det är ingen idé att bära bort det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *