Det känns som att hon börjar bli lite för stor för Gullefjunet

Jag har tänkt på att gullefjunet egentligen har vuxit ur sitt namn. Hon är ju ganska stor nu för tiden. Hon kommer förstås alltid att vara mitt gullefjun men här på bloggen börjar det kännas lite fel.

När man ska berätta en historia om hur man står i en klädaffär på Arlanda och håller upp en klänning mot kroppen och frågar om hon tycker att den är fin till exempel. När man då ska berätta att hon svarade “Det skulle se bättre ut om du hade sådana här byxor till mamma” och pekade på sina leggings (jag hade jeans på mig) känns det inte rätt att referera till modeoraklet som Gullefjunet. Det känns inte som att gullefjun gör (helt korrekta) observationer om klädkombinationer.

Det känns helt enkelt som att jag behöver ett lite mindre bebisaktigt namn åt henne. Men jag vet inte vad. ‘Barnet’ är ju vad jag kallar henne när hon är besvärlig så det blir inte bra som “huvudnamn”. Har funderat på Dottern men det känns inte som att Dottern flyter när jag skriver. Det måste vara flyt i namnet.

Hennes riktiga namn är inte aktuellt. Ju större hon blir desto mer känner jag att jag måste tänka på hennes integritet när jag skriver här på bloggen så därför vill jag inte använda hennes riktiga namn.

Någon som har något bra förslag?

Inget fjun längre

7 thoughts on “Det känns som att hon börjar bli lite för stor för Gullefjunet”

  1. Akta bara för att använda dig av “ungen”. Finns moraltanter på FL som kan hoppa på dig då har jag hört…! Hon kanske kan få ett indiannamn, typ “Viskande vinden” eller vad då indianerna har för namn?!

  2. Jag gillar gullefjunet! Jag säger bara Batmans riktiga namn när jag är arg på honom (eller pratar om honom), alltid annars blir det en rad med sötsliskiga smeknamn som han egentligen är på tok för gammal för. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *