Det verkar som att tomten varit här i natt

Han har ätit upp gröten vi ställde ut i pensionärskuvösen.

IMG_8413

Medan han åt satt han tydligen på morfars värmepistol eller vad det nu är. Note to self – nästa gång jag ber någon ställa ut gröt till tomten på verandan (och sedan tömma tallriken) ska jag be någon som ‘pays a bit of attention to details’. Dvs inte maken och morfar. När man låtsas att tomten finns är det lättare att upprätthålla illusionen om man inte behöver hitta på en förklaring till varför tomten valde den enda stolen som det ligger en värmepistol på när det finns tre andra stolar att sitta på.

Sen verkar tomten ha haft julfest med tomtenissarna på köksbordet.

IMG_8412

När kalaset var slut lämnade tomten ett spår av pepparkakor och mandariner hela vägen från festplatsen i köket in till vardagsrummet. På vägen tappade han sin säck som han köpt på en flygplats i London med ett välgörenhetsbudskap på. Rätt julanda, fel språk. Det gäller att börja med språkutbildningen tidigt om det ska sätta sig i benmärgen.

IMG_8415

Sen tog tomtens fantasi slut så han gömde en julklapp under en stol och hängde en filt över. Det blir säkert succe i år när föreställningens målgrupp bara är tre år gammal. Nästa år får tomten kanske lov att börja planera och tänka ut en plan lite tidigare så att slutet på sagan blir lite bättre.

IMG_8414

Bara så att er julafton inte blir förstörd av undran över vad som finns i julklappen så kan jag berätta att det är Duplo. Tanken är att det ska hålla henne sysselsatt och avleda uppmärksamheten från de andra julklapparna tills dess att jultomten har återhämtat sig från julfesten och dyker upp igen när alla är mätta för att dela ut resten av julklapparna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *