Diski koppinen

Det är ju löjligt när politiker börjar bråka på Twitter om fikarumsregler. Hur ska de kunna fatta viktiga beslut om de inte ens klarar av att hålla ordning i fikarummet utan Twitterstorm? Vart är det här landet på väg egentligen? Som man brukar säga på Facebook när man är upprörd över något oviktigt.

För många herrans år sedan jobbade brukade jag sommarjobba som städerska på ett pappersbruk här i trakten. Där blev det också osämja i manöverrummets köksvrå emellanåt.

Fabriksarbetarna tog itu med problemet istället för att hålla på och larva sig på nätet. I ett manöverrum som jag städade brukade de ha tillfälliga finska entreprenörer som kom och drack kaffe hos dem. Finnarna brukade gå utan att diska efter sig. Det vet man ju hur finnar är med sina kaffekoppar. Eller ja, egentligen har jag ingen som helst aning om vad finnar har för kaffekopps-diskar-disciplin. Men just de här finnarna diskade inte efter sig.

Då satte någon upp en lapp på köksluckan där det stod “Diski koppinen”. Så var det problemet löst.

Jag tycker att det är så töntigt när folk tycker att de är för fina för att använda Arga Lappen och måste ut på Twitter och stila istället.

2 thoughts on “Diski koppinen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *