En amningsstol

Nu har jag gått runt i lägenheten fem varv för att försöka hitta lite inspiration till ett inredningsinlägg i temaveckan. Allt jag hittade var tusen brödsmulor på vardagsrumsmattan. Någon har tydligen suttit där och ätit frukost, och det var inte jag. Men någon inspiration hittade jag inte.

Så jag berättar för er om min amningsstol istället. Vet ni vad en amningsstol är förresten? Det är en stol som man sitter i när man ammar. Jag vet inte ens om amningsstolar har “slagit igenom” här i Sverige. När jag var gravid i London fanns de i alla fall överallt. På alla butiker som sålde möbler till barnkammare och i alla gravid/föräldramagasin som lär en allt man behöver veta om hur man blir en mönsterförälder.

Dessa amningsstolar hade oftast ett högre ryggstöd. Det är viktigt för hållningen när man ammar eller något sådant. Armstöd hade de också alltid. Jag har glömt varför armstöd är viktigt men det kanske också hade med hållningen att göra. Också hade de flesta någon sorts gungningsfunktion och en fotpall. Det skulle vara bra och lugnande för bebisen att gunga. I utseende tyckte jag mest att amningsstolarna förde tankarna till ålderdomshems-inredning och kostade skjortan gjorde de också.

Men medan jag var gravid fick jag en fix idé att jag var TVUNGEN att ha en amningsstol. Men inte en sån som fanns i föräldra-vetenskapstidningarna. Jag skulle bara ha en vanlig fåtölj att sitta i när jag ammade och den fick inte vara för stor för den skulle rymmas i barnkammaren som var liten som en större svensk garderob.

Så jag rände runt halva London i flera veckor för att hitta rätt fåtölj. Ibland släpade jag med mig maken. Han hade inte alls fattat vikten av Projekt Amningsstol för han föreslog alltid en massa olämpliga fåtöljer.

Till slut ramlade jag i alla fall över en stol på en second hand affär som var tillräckligt liten för att rymmas i barnkammaren. Så här ser min amningsstol ut.

Hur många gånger tror ni att jag satt i den när jag ammade? Just det, noll gånger. Vem vill sitta i en fåtölj i barnkammaren kl 3 på natten i ett hus som nattetid ibland bara var 16-17 grader varmt? Man ligger ju i sängen och ammar. Jag vet faktiskt inte varför jag inte räknade ut detta medan jag var gravid.

Nu är det ingen amningsstol längre. Nu är den en skostol. Den står i hallen och vi sitter på den när vi tar på oss skorna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *