En engelsk hall

Decdia frågade för jättelänge sedan något om engelska hus i en kommentar här på bloggen och tyckte att jag skulle skriva ett inlägg om det. Det verkar som att jag lovade att jag skulle göra det för nu har hon påmint mig.

Problemet är att jag inte minns vad hon frågade. Jag har för mig att hon frågade någonting om engelska hallar. Så jag visar en bild på en hall.

HallVad är bra med engelska hallar då undrar ni säkert. Ja, de är långa och smala. Om det då hänger ett element i hallen kan man hänga på ett litet torkställ som man kan hänga tvätt på. Det är praktiskt på vintern, för engelska hus är så kalla och dragiga att det tar tre dagar för tvätten att torka. Om man hänger den vid elementet är den torr på två dar.

Sen när man kommer hem och går förbi så fastnar jackan eller väskan i de små skrangliga torkställen också drar man ner allting på golvet. På så sätt får man lite hjälp på traven att komma sig för att plocka bort tvätten. Om den är torr alltså, annars får man hänga upp den igen.

Det finns andra saker som är bra med engelska hallar också. Om man inte orkar plocka upp posten slipper man ha den liggandes på golvet alldeles innanför dörren. Eftersom hallen är så lång kan man sparka in posten en meter eller två utan att den hamnar på köksgolvet.

Bilden ovan föreställer hallen i vår första gemensamma lägenhet. Sen när vi köpte hus hade vi en lika lång men något bredare hall. Fast då hade de klämt in en trapp i hallen så det blev ännu smalare. Trappen var dock praktisk när man ville upp på övervåningen. Trappen hade en heltäckningsmatta. Vi slet ut alla andra heltäckningsmattor i huset när vi flyttade in. Men den i trappen var helt ny så den fick ligga kvar. Den var inte praktisk, det var ett helvete att dammsuga den.

Så här såg den trappen och mattan ut.

Housewarming14 (2)Det är inte maken som ligger där förresten om ni undrar. Det var en av gästerna på vårt housewarming party som la sig där och sov en stund. Som ni förstår hade vi en väldigt bekväm trapp. Och ett väldigt bra housewarming party.

Var detta det du undrade över Diana? Annars får du påminna vad den egentliga frågan var.

4 thoughts on “En engelsk hall”

  1. Hihi! Jag har aldrig riktigt förstått vad man har trappor till men nu vet jag!! Man sover i dem! Måste vara nån kiropraktorgrej. 😉

    Tack för ett önskeinlägg! Har du bloggtorka så vill jag veta ALLT om engelska hus/lägenheter. Gärna med en intervju med en brittisk arkitekt och vad de egentligen tänker när de bygger som de gör… 🙂

    1. Det är Cookie, jag är inte säker på att du känner honom. Han bor i Aberdeen nu och han flyttade nog innan du kom till klubben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *