En halv present

När jag var gravid fick jag en present av en kompis. Snällt va?

Sticka själv nalleDet är ingen nalle om ni trodde det. Det är två garnnystan, ett mönster och några knappar. Nallen får man göra själv. Som en halv present ungefär. För att det ska bli en hel present måste man göra en massa arbete själv. Snällt va? Den här fick jag under första halvan av 2010. Jag har fortfarande ingen nalle, presenten är fortfarande på garn-nystan-stadiet.

Det är ju inte så att jag inte kan sticka. Det kan jag. Bara rätstickning i och för sig men det är ju bättre än inget. Om man kan sticka rätstickning kan man göra en halsduk tex. Jag har startat en del stickprojekt i mitt liv.

2008 tex började jag sticka en tröja. Jag har ett helt bakstycke som är klart. Eller framstycke, det är lite svårt att komma ihåg vilket efter alla dessa år.

Halv tröja

När den aldrig blev klar tänkte jag att jag skulle sticka något enklare. Som en väst. Då slipper man sticka armar. Här ser ni drygt halva västen. Den har jag för mig att jag började med någon gång under 2009.

Halv väst

När man är gravid är det en välkänd graviditetskrämpa att drabbas av ett stick-il och få för sig att man ska sticka barnkläder. Givetvis åkte jag också på det. Här ser ni barntröjan som jag började på sommaren 2010. Jag minns inte vilken storlek jag påbörjade. Garanterat någon storlek som är för liten för en två och ett halvåring i alla fall.

Påbörjad barntröjaJag har i alla fall hämtat stickkorgen från uthusen idag och ska ställa den i skattkammaren. På det sättet kanske åtminstone ett av projekten kan bli klart innan år 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *