En lapp i fel brevlåda

Tydligen finns det två ganska nyinflyttade personer i Jävre som inte har så bra koll på läget. De lämnade nämligen en lapp i farsans brevlåda. Folk som lämnar anonyma lappar i brevlådor brukar troligtvis tro att när de har lämnat lappen i lådan så är saken över. Så skulle det kanske ha varit i de flesta brevlådorna men nu la de en lapp i fel brevlåda.

När morsan berättade att de hade fått en lapp så frågade jag om någon hade klagat på röken från farsans vedeldning igen. För något år sedan flyttade det nämligen in en Stockholmare i hyreshusen bakom morsan och farsans hus och han knackade på hos dem och frågade om farsan “kunde göra någonting åt röken” för det luktade i deras lägenhet. Men den personen lämnade i alla fall ingen lapp, han kom och knackade på. Min kommentar då var “Den där karln är ju med i Kustkyrkan, kan han inte be till gud om att herren ska vända på vinden?”.

Lappen handlade dock inte om vedeldningen. Den handlade om motorsågen. Lappen sa att det bodde många äldre i hyreshusen och kunde farsan såga med motorsågen, som hade ett störande ljud, lite senare på dagen.

När farsan läste upp lappen på Skypen så avslutade han med att upprört vifta med lappen och säga “Å ändå började jag inte såga förrän FÖRRÄN KLOCKAN HALV ÅTTA PÅ MORGONEN. På en VARDAG, det var inte ens helg…. Normalt folk börjar ju för fan jobba klockan sju!”.

Så farsan tog lappen och gick och knackade på i varenda lägenhet i hyreshusen och frågade vem som skrivit lappen. Ingen ville kännas vid lappen, men i en lägenhet öppnade ingen. Just när farsan skulle lämna så kom karln i lägenheten hem och han erkände att det var hans fru som skrivit lappen och det visade sig att hon satt inne i lägenheten och tryckte.

När farsan skulle berätta det här för oss blev han mer och mer upparbetad “De var i 40-50-års-åldern så jag var tvungen att påpeka att de inte såg särskilt gamla ut och fråga om de inte hade några jobb och vilken tid de egentligen menade med “senare på dagen”. Å karln pratade om att be hyresvärden att sätta upp ett bullerplank, men när han fick klart för sig att jag äger marken nästan ända fram till hans fönsterbläck så började han backa på det”.

Jag och maken höll på att garva ihjäl oss åt hela historien redan där.

Då säger farsan “Till slut frågade han om jag var arg och då svarade jag att jag inte alls var arg, utan att jag var förbannad. Om de har någonting de vill säga så kan de komma och prata med mig. Jag vill inte ha några jävla lappar i brevlådan”.

Morsan som vanligtvis inte vill bråka med folk satt och gnuggade händerna och sa att hon tyckte att farsan skulle såga ved non-stop mellan sex på morgonen och elva på kvällen. Men det är ju ingen bra ide för det tar ju flera år att elda upp så mycket ved.

Det är nästan så att man tycker lite synd om lapp-skrivarna. Alla infödda Jävrebor vet ju att det inte går att lämna en anonym lapp i farsans brevlåda, men de här utbölingarna kunde ju inte veta att de dessutom skulle bli tvungna att stå för vad de hade skrivit. Dessutom skulle det inte förvåna mig om farsan startar motorsågen klockan sex nästa gång.

One thought on “En lapp i fel brevlåda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *