En tejpbit i gommen

Jag skulle bita av en tejpbit åt gullefjunet. Vår tejprulle är av sämsta möjliga kvalitet. Jag blir förbannad varje gång jag måste ha med tejprullen att göra, men det är ju tejp kvar på den så jag kan inte köpa en ny förrän tejphelvetet är slut.

När man ska ta en tejpbit så delar den sig liksom i hälften längstmed. Sjukt irriterande. Sen är det någon som har stått på hållaren. Eller kastat den i någon vägg. Eller suttit på den. Det går i alla fall inte att riva av en bit tejp på ett civiliserat sätt så man måste bita av tejpen.

När jag bet av tejpen så lossnade en liten liten slamsa tejp och åkte in i munnen på mig. Sånt är ju hanterbart om tejpen lägger sig på tungan men den här tejpbiten åkte iväg och la sig i gommen på mig. En mm bred och tre mm lång. Mini-tejp alltså. Nu talar vi om en riktigt usel tejp som aldrig tejpar fast det man ska tejpa ordentligt.

Men i min gom alltså. Där satt tejpen fast jävligt bra. Som berget. Jag grävde och pillade och spottade och fräste och försökte få loss den och inget hjälpte.

Då kommer maken. Satans dålig tajming. Han vandrar in i vardagsrummet och frågar “Vad håller du på med?”.

Sånt kan verkligen få mig att vilja explodera. Jag bara “Vad ser det ut som att jag gör??! Jag försöker få loss en jävla tejpbit från gommen! Följdfrågor på det…??”.

Till slut gav jag bara upp. Jag tänkte “So what, jag orkar inte pilla efter den där tejpbiten längre”. Vad kan hända liksom? Den där tejpen har fanimej aldrig tejpat någonting annat än min gom så den lär ju inte fastna och tejpa igen några vitala organ. Så den fick sitta kvar där i gommen.

Å nu är den är inte kvar längre. Ett bevis på att det är viktigt att välja sina fighter. Antingen har den trillat ut av sig själv eller så svalde jag den när vi åt middag. Det känns inte som att det spelar så stor roll längre. Så länge den inte sitter i min gom bryr jag mig inte om var den är.

Jag funderar dock på att köpa en ny tejprulle imorgon. Jag har lite dålig koll på prisläget på tejp men jag tror att de inte är så jättedyra så jag har börjat ifrågasätta min grundinställning om att man inte får köpa ny tejp innan den gamla är slut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *