Erbjudande om att vara med i tidningen

Igår berättade jag i förbifarten att jag har fått erbjudanden från flera lokaltidningar. Diana frågade i en kommentar om jag blivit tillfrågad om att skriva krönikor. När man läser Dianas blogg förstår man att hon är en mycket förnuftig person med god smak. Hon borde jobba som chefredaktör på en tidning tycker jag.

Men nej, det är ingen lokaltidning som har gjort samma bedömning om min talang som Diana och vill att jag ska skriva krönikor. Så roligt och trevligt är det inte alls.

Det är så att jag fyller år i år igen, i mars. Just det här året råkar jag fylla jämt. Så lokaltidningarna tycker att jag ska annonsera om denna stora händelse.

GrattisTanken hade faktiskt inte slagit mig. Men nu när de säger det så har jag kommit på att det kanske finns någon i den här världen som bryr sig om att jag fyller fyrtio (ja jag vet att ni inte tror det eftersom jag verkar så ungdomlig, men så är det). Denna någon är ju inte jag, men jag ska kanske inte vara så självisk så att jag inbillar mig att bara för att jag inte bryr mig så gör ingen annan det heller. Någon som jag inte ens känner kanske vill läsa i tidningen att jag fyller år. Så är det nog.

Så jag har kollat litegrann på formuläret som de skickade med och tycker att jag ska fylla i så att hela Norrbotten kan informeras om att jag åldras. Man får nämligen möjligheten att berätta om sin egen förträfflighet.

Det är bara det att det är lite snålt om plats. Jag är ju lite långrandig av mig.

FormulärTidigare anställningar tex. Jag har jobbat som tomteluve-försäljare i Sydney under december när det var 30 grader varmt ute. Jag skulle sälja tomteluvor utanför en sportarena när den stängde och de vällde ut berusade människor, varav majoriteten var män. Jag tror aldrig att jag har blivit antastad så mycket under en så kort tidsrymd som då. Inte var det någon som behövde en tomtemössa mot solvärmen heller.

Hur ska jag rymma allt detta på tre rader och sedan också få plats att berätta om resten av min yrkeskarriär?

Jaja, jag fyller ju inte år än. Jag har tid på mig att fundera över det här. Jag skulle ju också kunna bara sätta in en sådan där annons “uppvaktning undanbedes”. En sådan där som folk sätter in när de vill att någon ska ordna ett kalas åt dem så att man slipper ställa till med kalas själv.

 

7 thoughts on “Erbjudande om att vara med i tidningen”

 1. När jag fyllde 20 så skickade jag glatt in mig till tidningen. Att vara 20 och inte hunnit presetera sådär jättemycket kändes helt okej. Plus att alla i Helsingborg fick se min vackra nuna.
  När jag fyllde 30 fick jag sammer erbjudande men valde att inte skicka in… Att vara 30 och inte presterat något nytt på 10 år kändes bara så deppigt. Visst hade jag kunnat skicka in så att alla prenumeranter i Hbg fått se min vackra nuna men i dagens läge är det väl nästan bara personer 85+ som inte förstår sig på det där med datorer som vill ha “riktiga” morgontidningar?

  Förnuftig, god smak… tja, du hade kunnat lägga till ödmjuk med. 😉

  1. Jag har ju inte läst så länge så jag har inte hunnit lära mig alla dina goda sidor ännu.
   Vi har papperstidning. För man kan inte läsa insändarsidan på nätet och det är lokaltidningarnas bästa sida.

 2. Jag tycker att skriver en bok istället! Jag skulle stå med näsan tryckt mot dörren på närmsta bokhandel och vänta på öppning den dagen boken släpptes, och jag skulle redan i förskott rekommendera den till alla mina vänner och bekanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *