Ett hål i smörpaketet

Det är ganska många som kommer hit till bloggen genom att googla ‘vardagsproblem’. Då känns det jättefint för mig att jag har en hel kategori med vardagsproblem och ett och annat tips om hur man kan lösa dem. Man känner sig så värdefull när man får hjälpa andra människor.

Vardagsproblem är ju dock ett väldigt brett område. Man kan faktiskt undra vad folk som googlar ‘vardagsproblem’ egentligen letar efter? Vill de i största allmänhet bara veta vad vardagsproblem är eller söker de svar på ett specifikt vardagsproblem?

Undrar de kanske varför de har ett smörpaket som ser ut så här?

Då kan man tycka att det vore effektivare om de googlade ‘varför har jag ett stort hål i mitt smörpaket?’. Träffarna skulle bli mer specifika om man sökte på en term som beskrev ens vardagsproblem. Jag kan tänka mig att problemet med ett stort hål i smörpaketet inte dyker upp på första sidan av sökresultatet för ‘vardagsproblem’. Då måste man bläddra flera sidor innan man hittar svaret på sitt smörpaketsproblem.

Ni som nu trots allt har hittat hit med ert problem med smörpaketet trots att ni googlade på den allmänna termen vardagsproblem behöver förstås inte googla om. Jag hjälper er ändå, nu när ni ändå är här.

Förklaringen till varför ni har ett stort hål i smörpaketet är troligen att ni är kvinna och bor med en man som inte respekterar smörpaket. Fast jag tror inte att det här är ett könsbundet problem, så det kan också vara så att ni är en man som bor med en kvinna, eller en man som bor med en man, eller en kvinna som bor med en kvinna, som lider av samma brist på smörpakets-respekt.

Ni lever med en människa som, istället för att metodiskt ta smör lager efter lager jämnt fördelat över hela smörpaketet, tror att det godaste smöret finns i botten av paketet och helt enkelt gräver sig rakt ner i mitten för att få tag på det bästa smöret.

Vad är lösningen då? undrar ni förstås. Om er livspartner är över 20 år gammal finns det ingen lösning. Ibland går det lära gamla hundar sitta, men inte när det gäller smörpaket. Ni får lära er leva med detta och själva försöka putsa till kanterna på kratern så att det ser mer presentabelt ut.

Man kan förstås byta ut karlsloken eller kärringen. Men när jag har funderat över det här alternativet har jag kommit fram till att om jag skulle byta ut maken kanske man skulle råka få en karl som lämnar kalsonger med bromsspår i på golvet istället. Då skulle kanske problemet med ett hål i smörpaketet inte kännas lika stort längre.

Det gäller att hålla perspektiv på sina vardagsproblem.

4 thoughts on “Ett hål i smörpaketet”

 1. Ja asså. Hål i smörpaketet är fullständigt oacceptabelt. Jag har lyckan att leva med en karl som delar min filosofi och kanske framförallt respekten för smörpaketet. Och våra telningar har drillats hårt, från dag ett när de förtjust satt och slickade i sig fulla skedar med smör *ryser* tills idag när de är allt från halvstor till jättestora.
  – Såja, lille plutten. Visst får du äta smör, men du drar skeden med ett jämnt tryck från kant till kant. Så där.

  Och jag vet – det här var kanske ett gammalt inlägg att kommentera på. Men, jag tycker att viktiga problem måste få adresseras. Även om diskussionen om desamma är gammal. Så det så.


  /ak

  1. På den här bloggen är det aldrig för sent att kommentera eftersom alla problem som avhandlas alltid är tidslösa. Här hos oss är vi mitt i fulla-skedar-med-smör-stadiet just nu…

   1. *ryser igen* Smör är gott. På smörgås. Eller på majskolv. Eller tillsammans med vitlök. Absolut på kokt färsk potatis. Men inte skedvis. Utan något till. *dubbelryser*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *