Exotiska fjärilar

Jag vill förstås inte på något som helst sätt förolämpa någon fjäril genom ett säga att en fjäril är bättre än någon annan fjäril. Det är inte det jag är ute efter att göra.

Men jag undrar bara. Vem kan se skillnaden på de här två fjärilarna?

IMG_2108 (2)

IMG_8509

Vilken fjäril är en exotisk fjäril som sitter i en bur som folk måste betala 135 kr per person för att gå in in ett fjärilshus för att se? Och vilken fjäril är fotograferad i en svensk skog helt gratis? Ja okej då, vi hyrde en båt för att komma ut i Stockholms skärgård, men vi fick en hel semester på köpet, inte bara en fjäril. Jag tror inte att det var en sällsynt skärgårdsfjäril utan bara en fjäril som finns i naturen här i Sverige för jag har sett liknande fjärilar på andra ställen runt om i landet.

Vilken fjäril är bättre från en estetiskt och helt oekonomisk synvinkel (glöm den fotografiska kvaliteten/fotografens talanger för jag har tagit båda bilderna)? Båda är bruna. Båda är prickiga/håliga.

The jury is out. Vilken fjäril är finast? Den dyra exotiska som folk betalar för att se eller den som svenska folket faktiskt har runt huvudet hela sommaren men aldrig ser?

One thought on “Exotiska fjärilar”

  1. Fjäril nr 1 som valt den mer sandiga, beiga skalan känns tyvärr som 2010. Även om den är matchad och välkomponerad. Den grå skalan som fjäril nr 2 har valt är diskret men trendig, het och elegant och så rätt 2014. Men citronfjärilen är ändå allra finast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *