Facebook är lite obehagliga

Jonas Gardell har fått en av sina statusuppdateringar på Facebook censurerad. Lite märkligt att hans uppdatering togs bort med tanke på att Facebook svämmar över av lustiga inlägg om Moderaterna och Sossarna.

Facebook är ganska obehagliga. Företaget Facebook alltså. Jag är säkert inte den enda bloggaren som då och då får besök från Menlo Park i Kalifornien. I Menlo Park ligger Facebooks högkvarter.

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg här på bloggen som tydligen intresserade Facebook. Strax efter jag lagt ut linken till blogginlägget på Facebook dök det upp en besökare från Menlo Park. Sen stannade den IP-adressen på bloggen i 10 timmar. Inte non-stop så att personen bakom besöket satt och läste alla mina briljanta inlägg, men under dagens gång återkom besökaren till det “intressanta” inlägget i takt med att FB-gillningarna ökade. Efter 8 timmar dök en andra besökare från en IP-adress tillhörande Facebook upp. Och den tionde timmen var de helt plötsligt tre besökare på bloggen från IP-adresser tillhörande Facebook.

Man kan ju tänka sig att IP-adresserna tillhörde 1. office gofer 2. middle manager 3. department manager.

De tappade i alla fall intresset efter 10 timmar. De kan ju inte göra så mycket åt vad jag skriver på min blogg. Inlägget ifråga var Gilla-tävlingen, men eftersom det inte bröt mot deras regler antar jag att person nr 3 beslutade att de skulle lämna ärendet. De tog inte bort min link från Facebook, men jag kan mycket väl tänka mig att de såg till att gillningarna som gjordes inte hamnade i folks nyhetsflöden.

Det är dock lite obehagligt att någon på Facebook i USA ägnar så många timmar till att bevaka min blogg som har en micro-promille trafik jämfört med all trafik som Facebook har worldwide har. Det finns ju en hel del skit på Facebook jämfört med vad jag spottar ur mig.

Jag vill avsluta med att hälsa Facebooks svensktalande personal från Menlo Park välkommen till bloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *