Fågel stal kotte ur jularrangemang

Rubriken luras litegrann eftersom detta inte har hänt. Ännu alltså. Jag har tänkt att det SKA hända.

Jag läste nämligen i Aftonbladet att en räv stulit Lars mobil och skickade ett SMS till Sigurd. Då började jag fundera över hur det här går till. När sådana här “nyheter” hamnar i kvällspressen alltså. Att det är Lars själv som har tipsat Aftonbladet fattar jag ju såklart. Men hur går det till när tidningen bestämmer sig för att det här är en händelse värd att rapportera om? De måste få massor av liknande tips om non-events. Så hur väljer de ut vilka av dessa tips som de ska rapportera om. Vad säger redaktören och journalisten till varandra när de diskuterar och bestämmer sig för att köra storyn?

Så jag har bestämt mig för att testa om jag kan få någon av kvällstidningarna att köra ett reportage om min tjuvande fågel. Jag har ställt ett jularrangemang ute på balkongen.

Nu ska jag sätta upp en dold kamera som filmar skålen dygnet runt så att fågeln fångas på film när han tar en kotte. Jag är inte helt säker på om fåglar är intresserade av kottar så jag ska agna dem med fågelfrön.

Men att en fågel tar en kotte är ju inte mycket till nyhet värd att rapportera om. Så jag ska också skaffa sändare så att jag kan följa kottens väg och spåra den och ta reda på vart fågeln har fört kotten. Sen ska jag gå dit och fota kotten. Vi får hoppas att fågeln inte drar iväg till Skåne.

Det finns flera kottar i arrangemanget och det är ju omöjligt för mig att veta vilken kotte fågeln tänker ta så jag måste ju montera spårningsutrustning på alla kottarna. Så det här kan bli lite kostsamt, men jag ser på det som ett konstprojekt.

När fågeln flyger iväg med kotten kan den ju hamna lite var som helst. Fågeln kanske flyger till skogs och tappar kotten bland en massa andra kottar. Så även om jag med hjälp av spårningsutrusningen hittar platsen blir det kanske svårt att identifiera MIN kotte. Men jag har redan tänkt på det här. Jag ska dekorera kotten så att jag känner igen den.

Så här kommer det kanske att se ut när jag hittar kotten i skogen.

När allt det här har hänt tänker jag kontakta kvällstidningarna och kolla om det är någon av dem som är intresserade av att skriva en artikel om hela den här händelsen.

Då ska jag föreslå att de använder Fågel stal kotte ur jularrangemang som rubrik.

Jag hör av mig och berättar hur det gick. Först måste jag förstås skaffa all teknisk utrustning.

2 thoughts on “Fågel stal kotte ur jularrangemang”

  1. Låter ju jättekul. Hör efter hos polisen om de har någon gammal buggutrustning som Du kan få till Ditt konstprojekt. Skall bli intressant att få veta hur det går med projektet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *