Framme

Vi är framme i Piteå. Maken körde hela vägen och spelade uttröttad när vi kom fram. Jag tycker dock att jag hade det svåraste jobbet i och med att jag satt i baksättet och försökte hålla humöret uppe på ett barn som hade svårt att acceptera att sitta fastspänd i 85 mil. Jag var mörbultad när vi kom fram.

Det dök upp några oförutsedda kostnader. Strax söder om Sundsvall höll hon på att få ett psykbryt för att hon hade ont i benen och när hon förklarade HUR ont så blev jag övertygad om att hon inte alls bara hade suttit stilla för länge utan att det här kunde inte vara någonting mindre än leukemi. Så då panikköpte jag en app för 13 kr som visade sig vara skitstor så när jag laddade ner den åt den väl upp 10 MB av våra 15 tillgängliga för månaden så appen kommer säkert att visa sig kosta flera hundra när datamängden tar slut när vi ska hem.

Efter den krisen så shoppade jag en rosa krishanteringshäst i Härnösand när vi åt lunch. Den kostade femtio kronor och löste mer hår än en cellgiftspatient så nu är baksätet täckt av långa syntetiska hårstrån. Den sysselsatte henne i nästan tjugo minuter så det var det värt.

Mellan Ö-vik och Umeå tröttnade jag på att förklara hur 13-kronorsappen fungerade så då investerade jag ytterligare 7 kr på en till app med Dora där en pedagogisk röst förklarade vad man skulle göra.

Jag har inte hunnit göra så mycket sedan vi kom fram. Ätit, försökt förklara för farsan att man inte låter barn gå in i garderober där det finns Kinaschack och Monopol kl åtta på kvällen också har jag nattat. Det sistnämnda var det enda som gick snabbt idag.

Nu har jag dock haft en liten stund för att läsa upp mig på lokalnyheterna. Jag har därmed upptäckt att jämlikhet is the new black i Piteåtidningen. På nivån att damer får 500 kr mindre än herrar i prispengar i pimpeltävlingar här i Piteå. Om det inte dyker upp något bättre att skriva om under veckan känner jag en viss inspiration att förkovra mig i det här ämnet och skriva ett helt blogginlägg om detta. Jag kanske tom borde kontakta Minkarnas ordförande Alf och be om en exklusiv kommentar.

One thought on “Framme”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *