Ge inte knark till barn

Idag läste jag en insändare i Metro som gjorde mig helt förfärad. Så här stod det.

“Ge inte knark till barn”

“Det absolut bästa tipset när man ska skaffa barn, eller när man redan har småbarn, är att inte ge dem knark. Detta gäller även marijuana, kokain och annan narkotika. Min mamma berättade för mig som vuxen att när vi skulle få något gott till efterrätt så fick vi frukt.

Detta medförde att vi aldrig fick ett narkotikaberoende och för henne var det underbart att kunna ta med oss på fest eftersom vi aldrig skrek efter knark. Vi gick förbi knarket eftersom vi inte visste vad det var.

Det höll i de första åren, tills skolan kom och vid julafton kom en tomte och gav alla barnen en knarkpåse. Då fick jag prova knark och efter det var jag som alla andra skrikiga ungar som ville ha en knarkfix.

När jag ser gråtande småbarn som föräldrarna tröstar med knark eller alkohol blir jag irriterad. Det värsta jag såg var en mamma som lugnade en tv-åring med en spruta heroin, som den knappt kunde hålla själv”. 

Det är ju helt fasansfullt tänkte jag, gör föräldrar verkligen så här mot sina barn? Det är ju inte klokt. Jag läste om insändaren. Då insåg jag att det inte alls handlade om knark. Den handlade om socker och godis. Jag tror inte att man kan begå några brott som involverar godis som har fängelse i straffskalan, det måste vara dö-svårt att snatta så mycket godis att man får annat än böter. Så jag fattar inte varför människan var så upprörd.

Då tyckte jag att insändaren var lite överdriven. Sköt dig själv liksom och låt andra människor förstöra sina barns tänder ifred. Den där biten om jultomten lät dessutom påhittad tyckte jag.

Insändare om knark“Paowie” kan inte ha sett mycket i sitt liv om en burk Fanta är det värsta hon sett. Dessutom kan jag berätta att två-åringar faktiskt kan vara mycket kompetenta på att hålla i en läskburk, bara man låter dem träna.

Fast en sak kan man ju hålla med om. Skrikiga ungar i butiker är irriterande. Jag vill inte att folk ska blänga på mig när jag handlar, så jag ser minsann till att min unge är tyst i kundvagnen.

Lördagsgodis

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *