Glass till frukost

Jag fick ju som sagt ett erbjudande om en gratis yoghurt. Yoghurt som man kunde göra glass av. “Du kanske vill bjuda ditt barn på glass” till frukost stod det i emailet.

Jag är faktiskt inte jätteintresserad av att skapa mig problem. Glass i tid och otid har vi tillräckligt med tjat om alla tider på dygnet utom just vid frukost. Om man helt plötsligt serverar glass till frukost kan man ju glömma att en smörgås eller en vanlig yoghurt någonsin ska duga igen. Så det här frestade inte mig.

Eftersom jag inte accepterade 18-kronors-mutan köpte jag i alla fall en yoghurt för att testa hur glassen skulle bli. Jag tänkte att om jag serverar det som mellis vid halvtio-tio kopplar gullefjunet inte ihop det med frukosten.

Jag inhandlade min yoghurt och läste instruktionerna. 5 dl yoghurt skulle man hälla upp och ställa in i frysen några timmar. Det var allt. Sånt gillar jag – en-ingrediens-projekt.

Yogurt“Några timmar” som det stod i instruktionerna tolkar jag som 2-3 timmar. Om man ska äta det till frukost vill man ju gärna att glassen ska vara klar vid åtta-tiden. Jag har ingen lust att ställa klockan på fem för att stiga upp och göra glass. Så jag gjorde glassen kvällen innan. Hur stor roll kan det spela tyckte jag. Glass bor ju i frysen dygnet runt.

Nästa dag skulle vi då äta glass. Det var tur att jag inte hade nämnt ordet glass till gullefjunet och lovat henne det, för då skulle jag ha fått lov att plocka fram riktig glass. För “glassen” var stenhård.

Yogurtglass

Med kil och hammare skulle man kanske ha kunnat få ur den ur burken, om man hamrade hårt, och äta den som isglass. Men den där burken är en av mina favoritburkar, perfekt storlek och ett bra lock. Så jag ville inte riskera att burken skulle spricka.

Eftersom det här är en produktrecension vill ni förstås veta hur glassen smakade. Ja det vet vi inte. Den gick inte att äta. Den fick dock stå framme och smälta tillbaka till sin normala yoghurtkonsistens. Gullefjunet tyckte att yoghurten var god. Ungefär lika god som vilken annan yoghurt som helst, som man inte kan göra “glass” av.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *