Håll truten och gapa

Två gånger om dagen bråkar vi om tandborstning i det här hushållet. Gråt, springa och gömma sig, bråk och “jag vill inte” är det jämt. De få gånger när inget av det inträffar så sitter hon och pladdrar hela tiden så att man inte får in tandborsten.

Ibland orkar man bara inte, eller så hinner man inte för att man är sen, också hoppar man bara över tandborstningen. Då brukar jag aldrig uppmärksamma henne på att vi hoppar över tandborstningen. Jag bara skippar den och antar att hon inget märker.

När man då för en gångs skull har tagit sig igenom halva tandborstningen relativt smärtfritt är man ganska tacksam. Vad händer då tror ni? Jo helt plötsligt dyker det upp ett mini-pekfinger framför ögonen på en som vevar förmanande upp och ner också säger hon “Nu är jag faktiskt arg på dig och pappa – vi har glömt bort tandborstningen flera morgnar”.

Vad svarar man då?! Jag vet faktiskt inte om det här var rätt respons men jag sa “Gapa nu så att jag får borsta klart”

Tandborstning
Återanvänd bild

One thought on “Håll truten och gapa”

  1. Korkat att bråka om det. Ge barnet en egen borste och låt honom / henne borsta själv. Stå bredvid och borsta du med med glada utrop : *nu spottar vi – nu sköljer vi – nu spottar vi ut vattnet – nu tvättar vi munnen – nu torkar vi – KLART – (applåd) – vad duktiga vi är !!! Funkar hemma hos min son både för 3 åringen och 1½ åringen. Det blir lite blött, tandkräm kan hamna var som helst ibland men 3-åringen är duktig numera. Så himla skitiga blir inte deras tänder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *