Han ljuger alltid med tre grader

Maken älskar att bada. Han säger att han är expert på att bedöma hur många grader det är i vattnet. Jag gillar också att bada när det är över 26 grader i luften och minst 23 grader i vattnet. Som ni förstår så badar jag inte så ofta här i Sverige. Gullefjunet är också en riktig badkruka.

Föräldrarna till en av dem som var med till Granparken idag har en stuga på Bunesand här i Jävre och de sa att de tänkte åka ner och bada när de kom hem. De erbjöd oss att följa med, men jag låtsades som att jag inte hörde för jag misstänkte att det skulle vara kring 13 grader i vattnet.

När vi kom hem fick i alla fall maken för sig att åka och kolla badtemperaturer. Så han åkte till Degersjön där han uppskattade temperaturen till 17-18 grader. Han fotograferade två älgar som badade. Sen åkte han till Bunesand där han påstår att det var 20 grader i vattnet.

Badande älgar

Han kom hem och berättade exalterat att det var jättevarmt i vattnet på Bunesand och trodde att alla skulle börja packa badväskorna. Ingen rörde sig. “Åh aldrig – max 16” sa farbror Sture. Då fick jag lov att rätta Sture och berätta att det var 17. För maken överdriver alltid vattentemperaturen med tre grader.

Vi har seglat tillsammans så många gånger att jag har empiriskt bevisat detta. Jag kastar i badtermometern och sen när maken har knutit fast båten klart och hoppar i och berättar hur många grader det är i vattnet kollar jag termometern och han säger ALLTID att det är tre grader varmare än vad det verkligen är.

Nu för tiden behöver jag ingen badtermometer – jag ber maken hoppa i och frågar hur många grader det är också drar jag av tre. Han är väldigt exakt, ALLTID tre grader fel, så jag litar fullständigt på vad han säger och jag badar bara om han säger att det är 26 grader i vattnet. Eller om jag är extremt kissnödig och han har parkerat båten så att det är jättejobbigt att klättra iland. Har han parkerat riktigt besvärligt kan jag tänka mig att bada vid 19 grader.

“Gud så äckligt att pissa i havet” tänker ni kanske nu. Då har ni aldrig varit med ombord på en segelbåt när en toalett med septiktank havererar. Hade ni varit det skulle inte ni heller tycka att det är så äckligt att pissa i havet.

Så när Maria lämnade en kommentar här på bloggen frågade jag om de åkt och badat när de kom hem idag och hur många grader det i så fall var i vattnet. Hon svarade att hon gissade på 17.

Jag behöver ingen termometer för att veta att hon hade gissat rätt. Om maken säger 20 så var det 17 i vattnet. Maria är alltså en badtemperatursexpert som man inte behöver justera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *