Har städerskan skurat toaletten med min tandborste nu?

Den uppmärksamme läsaren vet ju att jag befinner mig i Malmö. På Scandic St Jörgen närmare bestämt. Hade just tänkt krypa isäng och gick för att borsta tänderna. Upptäckte då att jag glömt gömma tandborsten i morse. Städerskan har dessutom prydligt radat upp alla mina toalettgrejor, som jag lämnat över hela tvättstället, i en prydlig rad. Misstänksamt…. Känns nästan som överkompensation.

Törs man borsta tänderna nu? Eller har städerskan skurat toalettkröken med min tandborste? Nu tycker ni säkert att jag är paranoid men jag har både jobbat som hotellreceptionist och städerska i min ungdom. Yrkena i sig behöver inte föda bitterhet, men lönerna gör definitivt det så jag känner mig inte trygg om min tandborste ligger framme i badrummet på ett hotell.

Det faktum att de säljer tandborstar nere i receptionen gör inte saken bättre! Jag tror att jag hoppar ikväll och köper en ny tandborste imorgon. Även om dottern tror att tandtrollen kan orsaka katastrof på ett missat tillfälle så är det ju jag som har lurat i henne det, i bästa välmening, så det går nog bra. Tandtroll brukar hålla sig borta vid speciella tillfällen. Och speciella kriser. Och när mamma är för trött för att bråka om tandtroll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *