Hem till gullefjunet

Idag åker jag hem till gullefjunet. Ja till maken också. Fast det var inte lika traumatiskt att skiljas från honom i söndags. Han ylade inte helt förtvivlat att han också ville följa med till Stockholm. Han var mer “gå nu, det här går bra”.

Avskedet i söndags var precis lika smärtsamt som när de sticker kniven i mammahjärtan på slakterier. Inte för att jag har någon direkt kunskap om hur det går till när de slaktar mammahjärtan. Jag har aldrig praktiserat på något slakteri. Men som jag föreställer mig att det går till.

Man ska dock se det positiva i allt. Det olyckliga avskedet gjorde att jag inte hade någon tanke på att sitta och lyssna på flygplansmotorer under flygresan. Det var ju en bra sak.

Idag är det i alla fall hemresa. Jag ska bara jobba några timmar först. Halvdagar dagen före helgdag är en fantastiskt fin svensk uppfinning tycker jag. Jag rankar den där uppe i toppen med dynamiten och gaffelpärmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *