Hemska tider så fort det går utför när man fyller 40!

Idag stod jag på damernas på jobbet och piffade till mig. Eller ja, mest tvättade jag bara händerna. Medan jag piffade till händerna stod jag och beundrade min egen skönhet i spegeln för en gångs skull. Då upptäckte jag helt plötsligt att jag hade en grå sytråd i håret. Det var himla konstigt tyckte jag för det är inte så att jag jobbar på någon textilfabrik.

Jag kunde inte alls förstå var den kom ifrån. Men jag bestämde mig i alla fall för att ta bort den. Vad ska folk tro om man går omkring med en grå sytråd i håret liksom? När jag tog tag i den för att dra bort den gjorde det ont. Den satt fast i skallen på mig!

Det här är ju alldeles förskräckligt förfärligt. Det var ingen sytråd, det var ett grått hårstrå. Jag fattar ingenting alltså. Jag har aldrig haft några gråa hårstrån. Var kom det ifrån? Man fyller fyrtio och får en kallelse till mammografin. Det visste jag skulle hända så jag blev inte alls förvånad över att bli ombedd att komma och fotografera brösten. Att det sen skulle komma ett grått hårstrå som ett brev på posten också det var det ingen som hade berättat för mig.

Jag har faktiskt inte haft någon ålderskris över att fylla 40. Man behöver inte ha det om man som jag ser ut som 26. Klok och livserfaren som ett 40-åring och vacker som en 26-åring. Kan det bli bättre än så? Nej, det kan ju inte det.

Nu känns det som att den här illusionen har ställts på ända. Jag vet inte om det är många 26-åringar som har gråa hårstrån? Jag har då aldrig sett någon, ingen tjej i alla fall. De färgar kanske håret? Det låter jättejobbigt att måsta hålla på och färga håret. Jag är nöjd med min råttfärgade hårfärg, men det är ju illa om man ska måsta gå till frissan och be om råttfärg.

Ja så här ser i alla fall det gråa hårstråt ut. Nu tror ni kanske att ni ser flera grå hårstrån. Så är det inte. De där andra hårstråna till höger glänser i blixten.

Grått hårstråNu har jag alltså haft en ålderskris sedan lunch. Jag ska ta fram en sax och klippa bort det gråa håret så går det säkert över. Men jag har inte jättemycket hår så det är inte någon hållbar taktik i längden så några fler sådana här överraskningar vill jag inte ha.

One thought on “Hemska tider så fort det går utför när man fyller 40!”

  1. Jag hade värsta krisen när jag fyllde 30 (de säger att man bara får en per liv, jag hoppas det stämmer). Men sen 30 tycker jag det har gått utför, rynkorna hopar sig!
    Grått hår har jag dock inte koll på då jag färgar mitt regelbundet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *