Hur man vet att man blivit gammal

När jag var i tjugoårsåldern så var att sitta hemma det värsta jag kunde tänka mig att göra en lördagskväll. Jag trodde att det skulle vara jättehemskt att bli gammal och måste sitta hemma. Jag kunde inte tänka mig att sitta hemma en lördagskväll skulle bli något som man faktiskt frivilligt själv väljer med glädje.

Igår var jag på möhippa. Den avslutades med middag på ett ställe på Söder som heter Häktet. Vi hade ett eget rum, vilket var suveränt för mig som är halvdöv för då kunde jag faktiskt höra vad folk sa. Senare på kvällen så hördes det in till vårt rum att de hade dragit igång nattklubben därutanför.

När jag skulle gå på toaletten så upptäckte jag att stället var proppfullt med hipsters i 20-årsåldern. Det var hipsters överallt, det bara kryllade av dem. Så jag kikade in i lokalen för att kolla hur det såg ut och vad det var för sorts ställe.

Då tänkte jag för mig själv “Så här föreställer jag mig att det ser ut i helvetet”. Mörkt, varmt och med dånande musik. Så jag flydde tillbaka till trivseln i vårt tant-möhipperum och tackade min lyckliga stjärna att jag är gammal så att jag inte behöver gå på nattklubbar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *