I bloggvärlden stöttar och hjälper man varandra

Jag hittade och har hängt med i en liten följetong i bloggens värld de senaste dagarna. Låt oss kalla bloggen Glada Bloggen, för det är en klassisk dagboksblogg med foton på barnen, vardagen och semestern. Däremellan lite tävlingar, goodiebags och frågestunder.

Dag 1 i följetongen. Glada bloggerskan är inte glad idag. Hon lägger upp ett inlägg där hon berättar att hon inte orkar skriva och säger “ta hand om era kära”. Man får bestämt intrycket att det har hänt något i bloggerskans liv, men man får inte veta vad.

16 bloggkollegor kommenterar och säger något i stil med “oj då det låter inte bra, hur är det fatt?”. Men två kommentarer har en helt annan vinkel på att visa sin medkänsla till bloggaren genom att erbjuda henne – ta tata ta ta – den ena att delta i en frågestund om kommentatorns viktnedgång och husrenovering och den andra att tävla om att bli veckans blogg på kommentatorns egen blogg.

Dag 2. Den ledsna glada bloggerskan lägger upp ett foto på en glass och säger att hon väntar på tåget hem och säger “ta hand om er”. Fortfarande låter detta som att något har hänt i bloggerskans liv, men vi vet fortfarande inte vad.

Sex kommentarer. En om att glassen ser god ut, ett erbjudande om att delta i en tävling och vinna ett armband och fyra kramiga kommentarer.

Dag 3 (idag). Idag får vi veta vad som hänt. Bloggerskans mamma har fått en stroke, men hon fick vård snabbt.

Nio tröstande kommentarer. Inte ett enda enda erbjudande om att hitta något fint på kommentatorns egen blogg. Va? Har hela bloggvärlden drabbats av folkvett helt plötsligt?

4 thoughts on “I bloggvärlden stöttar och hjälper man varandra”

 1. du skulle inte vilja göra ett länkbyte?
  Jag bloggar om livet med diagnosen aspergers syndrom för att samhället ska få mer insikt och förståelse för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder har 400-700 unika läsare dag:)
  Och de skulle vara en ära att få länkas på din blogg och få chansen att sprida den viktiga informationen jag bär på till flera.
  Möjligheten till en fast länk på min blogg finns med:)
  Om du inte kör länkbyten så är nästa fråga om jag får gästblogga om As hos dig i stället?:)
  Ser fram emot ditt svar:)
  kram joanna

  1. Jag länkbyter inte, vilket man kan gissa sig till om man läser bloggen. Men jag publicerar gärna bra gästinlägg.

 2. Vad roligt att du får en reklamkommentar till ett inlägg som detta.

  Jag var med om något liknande som det du bloggade om. Jag skrev om att min katt var sjuk och eventuellt döende. Får en reklamkommentar på det inlägget. Det var tämligen upprörande just då.

 3. känner igen mig. ETT ex är när massmorden i Norge förra året hade hänt så skrev jag ned mina egna tankar. Fick ett par kommentarer om någon tävling och det klassiska spam “hej allt bra?” från någon helt okänd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *