I Stockholm gör det inget om man tappar körkortet

När man bor i Norrland är man ju väldigt rädd att åka för fortkörning och tappa körkortet. Att bo två mil utanför stan och inte ha körkort vore ju katastrof. Tänk er själva om man bara ska in till stan och göra något ärende som tar tio minuter. Om man då bor i Jävre och inte har körkort skulle man få ta åtta-bussen in till stan, göra sitt tiominuters-ärende och sen driva runt i stan tills bussen går hem vid fyrasnåret.

Här i Stockholm gör det ju inte alls lika mycket om man skulle åka för fortkörning. För det första så finns det ju en väl fungerande kollektivtrafik. Man skulle faktiskt kunna klara sig utan bil.

Men om polisen tar ens körkort för att man kör 90 på en 30-väg, som Stockholmarna gör, och man jättegärna vill ha ett körkort kan man ju bara beställa ett nytt på det där stället där alla Stockholmare skickar efter sina körkort ifrån.

Jag vet inte riktigt var de beställer sina körkort, men jag har ju inte bott här så länge än. När jag har acklimatiserat mig lite mer och lärt känna lite locals är jag övertygad om att någon vänlig Stockholmsk trafikgalning kan tänka sig att berätta vart man skickar ansökan för att få ett postorder-körkort.

De verkar inte så nogräknade på det där stället, de verkar ge körkort till vem som helst, så de bryr sig säkert inte om att anledningen till att man beställer ett nytt körkort är att man har åkt för fortkörning.

2 thoughts on “I Stockholm gör det inget om man tappar körkortet”

  1. Haha, jag ser att du fått uppleva den “Stockholmska körstilen”. Vi som invandrat till huvudstaden upphörs aldrig att förvånas över var de lärt sig att köra, har också funderat på var de beställer sina körkort någonstans men efter snart 30 i storstan har jag inte lyckats luska ut det! Meddela gärna om du får reda på det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *