Idag har jag gått vilse på ett elljusspår

Ja alltså inte så att jag aldrig skulle hitta hem igen. Jag såg ju fortfarande elslingorna. Så det var ju ingen fara för livet. Men mitt välbefinnande var hårt utsatt.

Dessutom var maken med, vilket betyder att man inte behöver oroa sig för att man inte ska hitta hem. Naturligtvis var han med. Annars skulle ju inte jag ha varit där. Jag kommer inte på idéer som att promenera elljusspår själv. Men ibland är jag lite lättlurad. Maken sa att det skulle vara trevligt och jag gick på det. Vi bor ju på landet så det finns inte så mycket att göra. Så ibland får man för sig att man vill “göra nått”. Då kan det ibland hända att en promenad på ett elljusspår låter som en bra idé.

Maken vet i alla fall saker som att myrstackarna alltid ligger på den södra sidan om träden. Och han säger saker som “du ser väl var solen är?”. Det gör jag ju. Men jag vet liksom inte vad jag ska göra med informationen om myrstackarna och solen när det gäller att avgöra åt vilket håll man ska gå.

Så det här med att vi var vilse hade mer att göra med att vi skulle gå mellanslingan. Det gjorde vi också, men vi gick litegrann på den långa slingan också. Och litegrann på en väg.

Vad kan jag informera er om mer när det gäller den här promenaden då?

  • Jag blev trött.
  • Elljusspåret i Jävre skulle behöva bättre skyltning på de ställen där långa och mellanslingan delar på sig.
  • Det finns prästkragar i skogen.
  • Det finns mycket mygg i skogen.
  • Om man har jackan på sig svettas man och om man tar av sig den fryser man och blir uppäten av mygg.
  • Blåbären är mogna på en del ställen. Snart börjar bärplockarmisären.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *