Inredningstips för januari

Jag har städat bort julen. Det är länge sedan jag gjorde det. Tror inte att jag har berättat det tidigare, jag tyckte inte att det fanns så mycket att säga om det.

Så kom jag idag på att ni kanske behöver inspiration. När man städar bort allt julpynt blir det ju nästan tomt. Man måste ersätta allt pynt med nya saker för att det ska kännas ombonat.

Vi går husesyn så kan ni se om ni får några idéer. Jag vill poängtera att jag inte har tagit inspiration av några interiörsmagasin eller inredningsbloggar. Alla idéer är helt och hållet mina egna.

Vi börjar i köket. Där har jag ställt ett torkställ framför fönstret. Tanken är att alla som går förbi på loftgången ska tänka  att här bor det en renlig familj.

Torkställ i köketPå bänken står porslinet vi använde på nyårsafton. Observera att det är rendiskat. 2013 hade jag tänkt att den här bänken ska få ett veckotema som speglar vad som pågår i vårt liv. Den här veckan hostar jag så därför har jag ställt dit en flaska hostmedicin. För att det ska kännas levande har vi även brödsmulor på bänken. Eftersom jag vill ge sken av att vara en renlig människa är planen att byta ut brödsmulorna dagligen. Fast om jag ska vara helt ärlig så kanske det under stressiga perioder bara blir smulbyte varannan dag.

Porslin på bänkenVår lägenhet är lite sådär chict half-open-plan. Där köket övergår till vardagsrum har jag ställt en tvättkorg. På så sätt kan man snabbt göra förändringar i inredningen genom att släppa ner saker i den eller plocka upp dem. Jag kallar det för det dynamiska hemmet.

TvättkorgI hallen har jag ställt en plastpåse med fleecekläder på byrån bredvid badrumsdörren. Det får hallen att kännas spännande. Eventuella gäster skall tänka “vad finns i den där påsen?”.

Påse med kläder

Tro nu inte att det är jag som gör allt inredningsarbete hemma hos oss. Maken bor ju också här och jag tycker att det är viktigt att han känner sig delaktig i hur vårt hem är inrett. Hans bidrag idag har varit en skoteroverall på fåtöljen i hallen. Den är dock inte vår, så när han lämnar tillbaka den får vi hitta på något annat. Jag tror att det löser sig.

Skoteroverall

Ja så här ser det ut hemma hos oss just idag. Jag tycker dock om att pynta om ofta så nästa vecka kanske jag har gjort om helt och hållet här hemma igen.

Hoppas att ni kände er inspirerade i alla fall.

2 thoughts on “Inredningstips för januari”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *