Inte min dag idag

Igår ringde min kusin och berättade att floristen ska komma hit idag och knyta en brudbukett. Jag tilldelades ansvaret att få liljorna att slå ut innan floristen ska komma på eftermiddagen. När folk ber mig att se till att liljor slår ut känns det litegrann som att de ber mig att ordna fred på jorden. Rent teoretiskt tror jag att jag vet mer om hur man ordnar fred på jorden, typ om man inte bråkar blir det fred, än vad jag vet om att övertala liljor att slå ut.

Jag fick instruktioner att byta vattnet på liljorna så fort jag kom hit och sätta dem i varmt vatten. Liljor ska tydligen slå ut snabbare då. Fatta ansvaret alltså. Det är ju till en brudbukett. Ingen vanlig bukett. Folk har brutit ihop på sin bröllopsdag över betydligt mindre saker än outslagna liljor. Jag vill inte vara ansvarig för att förstöra någons bröllopsdag. När jag kom hit såg liljorna ut såhär. Slutna som musslor.

LiljorNu är jag ju ingen expert på liljor va, men tom jag kunde ju se att de där liljorna inte har några planer på att slå ut idag, och förmodligen inte imorgon heller, oavsett hur många gånger jag ger dem varmt vatten. Så nu ska floristen ta med sig nya liljor när hon kommer.

Sen var de det här med kaffet. Jag gjorde precis som Katarinas instruktioner på bryggaren sa. Kokade fyra koppar kaffe. Egentligen skulle jag bara ha en kopp kaffe, men alla vet ju att storkok blir bättre så jag körde fyra. Jag hällde i fyra koppar vatten och fyra mått kaffe. Enligt instruktionerna som sagt. När kaffet var klart levde det upp till mina förväntningar om bryggkaffe. Det var svagt.

BryggkaffeJag gjorde en felsökning och upptäckte att filtret hade vikt sig och lagt sig över kaffet. Så då kokade jag kaffe en gång till.

Mina nya Trisslotter vann jag i alla fall på igen. Vinst på två av fyra. På båda lotterna vann jag tre gånger 30 gånger två. 180 kr alltså. Eller 60 kr per lott som Trissfolket säger. Jag tror att jag sparar att hämta ut vinsterna tills jag kommer till någon annan butik än den som ligger dörr i dörr som jag var på tidigare idag.

Dessutom höll jag på att glömma att det är fredag, och att jag skulle fråga er något så att ni kan lämna kommentarer med oviktig information idag. Alltså har jag glömt att tänka ut något ämne som ni kan informera mig om.

Eftersom jag har lite motvind idag kan jag ju fråga vad ni har för väder idag där ni bor? Om ni inte är intresserade av det ämnet kan ni kanske berätta om ni föredrar kok- eller bryggkaffe. Eller ni kanske rentutav är en caffelatte-mamma som bara dricker kaffe ur glas med en servett knuten runtomkring?

7 thoughts on “Inte min dag idag”

  1. Strålande sol i Helsingborg! Fast det har varit kyligt och blåst en del (inte nu, men så är solen ju borta).
    Jag gillar inte kaffe. Kan findricka men asolut inget jag tillagar “privat”. En vaniljlatte kan gå ner om jag fikar, jädra ofog bara att hälla i kaffe i det… hade kunnat vara chokladmjölk istället. Och grädde istället för sånt vispad mjölk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *