Jag är ju jämt i skogen!

Jag blev hämtad på jobbet idag och när jag hoppade in i bilen satt gullefjunet och tuggade på en bit buske som hon tydligen plockat med sig på väg in i bilen.

Jag höll en lång föreläsning om att “man inte får äta saker som man plockat i naturen om man inte vet vad det är, att det kan vara giftigt, blablabla, föreläsning, förmaningar, som flugsvamp tex det får man ABSOLUT inte äta, visst kommer du ihåg hur flugsvamp ser ut blabla”…

Jag: Man får äta blåbär och hallon och lingon, men inte svamp och man äter inte blad och kvistar och om man hittar ett bär som man inte känner igen får man inte äta det. Om man inte vet vad det är för bär måste man fråga mamma eller pappa först. Eller morfar, om han är med.

Gullefjunet: Eller mormor.

Jag: Ja, mormor kan du också fråga. Men hon brukar inte vara i skogen så ofta [en underdrift].

Gullefjunet: Nä…. Inte du heller.

VA???!!! Jag ränner ju omkring i skogen stup i kvarten… Det måste vara någon som uppviglat henne till att säga sådär.

2 thoughts on “Jag är ju jämt i skogen!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *