Jag är sjukt bra på att laga tacos

Maken brukar inte vara sugen på att äta tacos. Han säger att han har “förätit sig på det”. Bara för att jag brukade göra det typ varje fredag ett tag. Maken säger en massa knäppa saker om min matsmak. Han säger att jag bara tycker om “barnmat”. Typ saker som tacos, köttfärsrätter, potatismos och andra lättuggade saker. Han överdriver. Men jag erkänner att jag tycker att tuggande är överskattat.

I alla fall, maken och farsan är borta så jag passade på att laga tacos till mig, lillan och morsan till middag idag. Jag är grymt bra på att laga tacos också. Bryn köttfärsen, häll i pulvret och vattnet och låt det puttra länge. Men det är inte allt.

Ett klassiskt misstag som många gör när de lagar tacos är att de hackar tillbehören i för stora bitar. Småhackat ska det vara, annars smakar det inte bra.

Om jag sökte till Sveriges Mästerkock med min tacos kan jag för mitt inre riktigt höra vilket beröm Per Morberg och Leif Mannerström skulle ösa över mina finhackade tacotillbehör. För det är detaljerna som gör ett mästerverk i matlagning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *