Jag får högt blodtryck av blodtrycksmedicin

Sist jag var på ett ställe med kölappssystem då hade jag ingen lapp och då höll personalen fascistiskt på kölappsreglerna fastän jag hade stått där ensam och väntat i evigheter tills en kärring gled förbi mig på upploppet med en kölapp. Den gången slutade det med att doktorn ökade min dos med blodtrycksmedicin.

Idag besökte jag ett kölappsställe igen. Jag var på apoteket för att hämta ut blodtrycksmedicin. Den här gången följde jag regelverket och tog en kölapp. Fyra nummer före mig, så jag strosade runt och klämde på tandkrämstuber och krämer och tvålar.

När det var ett nummer kvar till min tur återvände jag till receptkassans närområde. Då stod det en massa människor uppradade på led och väntade. “Det har de ingenting för” tänkte jag då. “Jag var här före alla dem och jag har en LAPP som det står nästa nummer på”.

När kunden i kassan försvann så spatserade kärringen som stod först i ledet fram till kassan innan expediten han trycka på kölappsknappen. “Nu blir hon tillrättavisad av expediten och tillsagd att ta en lapp” tänkte jag nöjt. Men nej – expediten började slå in hennes varor i receptkassan!

“Har ni inte kölappssystem här?” frågade jag inte så särskilt vänligt. “Ska du betala varor?” svarade expediten. “Nej jag ska inte betala några varor, jag hade tänkt hämta ut medicin här i RECEPTKASSAN och jag har en LAPP med nästa nummer på!!!” berättade jag upprört. “Vi har inte tillräckligt med personal för att bemanna varukassan idag så därför får man betala sina varor här” var den patetiska förklaringen till hennes oförsvarliga beteende.

Jag skiter i var folk betalar sina varor. Så länge inte kölappslösa människor som kom EFTER mig blir expedierade FÖRE mig när jag har en LAPP….!

Nu tror ni kanske att jag stormade ut eller gick och ställde mig sist i kön av lapp-lösa människor. Inte ni som kommer hit regelbundet förstås. Ni förstår nog att jag inte ställde mig sist i någon kö. Inte heller lämnade jag stället i protest som jag helst hade velat, för jag behövde ju mina blodtryckspiller. Just då skulle jag ha kunnat ta flera extratabletter utan att de skulle ha sänkt något tryck.

Nej ni, expediten som vid det här laget inte var någon vanlig expedit utan en expedit-kärring fick lov att betjäna mig före den lapp-lösa kön. Medan hon knappade i sin receptläsarmaskin så upplyste jag henne (med min suraste subba-röst) om att om de inte använde kölappssystemet så borde de faktiskt stänga av det istället för att invagga folk i falsk trygghet att om man har en kölapp så kommer man att bli betjänad när det är ens tur.

“Vi brukar stänga av det” sa hon då. Men inte idag. Alla kölappar hade blivit betjänade i kölappsordning ända till det var min lapps tur. När det blev min tur då slopade de helt enkelt bara kölappsturordningen. Å vad de brukar göra i vanliga fall när de bryter mot kölappssystemet är på inget som helst sätt intressant för mig om de inte håller sig till sina normala kölappssystem-brytar-rutiner när jag är där och har en lapp.

Sen sa kölappsregelbryterskan att mitt recept var slut. Så jag fick ingen medicin. Så nu måste jag försöka få mitt recept förnyat och ge mig ut i kölappshelvetessystemets laglösa värld imorgon igen.

Jag rev sönder kölappen i argen så jag kan tyvärr inte visa något foto på den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *