Jag har berättat mina villkor

Morsan och maken har satt igång att planera helgmaten. De är helt hopplösa de där två. För de är båda gifta med någon som inte är särskilt matintresserade så när de kommer ihop sig så finns de ingen hejd på att hitta på jobbiga maträtter.

Kriterierna tycks vara att maten ska innehålla så många ingredienser som möjligt och ta jättelänge att laga.

De har diskuterat sig igenom flera kokböcker och nu har maken hittat på kycklinggryta och ris. Jag trodde att morsan skulle säga nej till det för det är minsann hon som har lärt mig att kyckling är farligt, men hon sa “bara kycklingen är genomstekt så”. Då satte jag ner foten och ställde krav.

Mina villkor är att om vi ska äta kyckling och ris ena dagen den här helgen ska det vara spagetti och köttfärssås den andra dagen. Man måste ju få bli mätt minst en dag per helg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *