Jag har köpt lego och ungen har en susning om det

Hämtade föräldrarna på Arlanda.

Hämtade barnet på dagis.

Lämnade farsan hemma med barnet.

Tog morsan med mig till Toys R Us.

För vi hade bestämt att barnet skulle få en sådan där låda med “bas-legoklossar”. Av smålego alltså, vi ska fasa ut Duplot för hon leker mycket mer med de få bitar smålego hon har än hon någonsin har lekt med Duplot. Den där lådan med lego jag hade tänkt köpa har varit slut överallt jag varit så jag fick lov att åka till Barkaby där jag visste att det fanns.

När vi kom hem frågade barnet “Har ni köpt Lego?”. Jag bara “Absolut inte, vi har bara köpt en present till dig men den har jag gömt”.

Jag skulle ha blängt på farsan om han hade varit där, men han hade gått och gömt sig ute i trädgården. Så jag spände ögonen i maken, som å farsans vägnar bekände att farsan råkat försäga sig när barnet frågade var jag och mormor var.

Jag visste att jag skulle ha tagit morfar med mig och lämnat mormor hemma. Jag borde ha förstått vad som skulle hända när jag lämnade barnet och morfar på golvet medan de byggde lego. Om barnet säger “vi har inte nog legobitar” svarar morfar instinktivt “mamma är och köper mer” men mormor kan möjligtvis tänkas klara av att säga “du får önska dig fler”.

Fast det skulle inte heller ha varit bra om farsan varit med till Barkaby för jag och morsan hamnade i en bilkö som gjorde att bilresan tog 15 min istället för 10. Om farsan hade varit med skulle han ha börjat klättra på väggarna i bilen. Nog för att en V70 är rymlig men jag tycker ändå att det är skitjobbigt när folk börjar försöka slå volter inuti den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *