Jag kommer att bli tokig innan datorn är igång

Maken har köpt ny laptop. Vilket gör att det är väldigt irriterad stämning här hemma just nu. För att göra det hela ännu värre har han köpt ny skärm, trådlöst unifying tangentbord och mus. Och en drake. Det är en sådan där merkostnad som tillkommer vid datorköp när man har barn. Man måste köpa en drake för att få titta på andra grejor i lugn och ro.

Lila drake

Just nu försöker då alltså maken få igång datorn och koppla ihop allting. Jag håller på att bli galen. Han frågar något varannan minut. Saker som vad hans lösenord på emailen är (när han försöker logga in på något som inte alls är hans email), om man måste skapa ett Microsoftkonto (det måste man inte), var man ska stoppa sladdar (i hål där de passar) och var man öppnar Chrome (först måste man ladda ner och installera det), om man måste installera Ad-blocker (nej), vilken version av Office man ska köpa (rätt version, dvs inte den han köpte förra gången).

Alldeles nyss kom han och gav mig ett glas vin och sa “så att du slutar låta så irriterad när jag frågar något”.

Det kommer inte att hjälpa. Jag kommer att fortsätta låta irriterad OCH berusad.

Enda lösningen är att han låter bli datorn och låter mig göra det och lämnar mig ifred under tiden. Efter middagen. Inte nu.

One thought on “Jag kommer att bli tokig innan datorn är igång”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *