Jag löste guppy-problemet

Den där guppyn som vi råkade lova gullefjunet i somras ni vet? När vi var ute och seglade och sa att om hon var duktig och alltid hade flytvästen på sig skulle hon få en guppy. Å sen när vi kom hem upptäckte jag att någon övernitisk lagstiftare hade gått och förbjudit fiskskålar.

Jag tänkte att barnet skulle glömma bort fisken till slut, men det har hon inte gjort. Med jämna mellanrum sedan i somras har hon sagt “Mamma kommer du ihåg när ni lovade mig en fisk om jag var duktig med flytvästen?”. Vi lovade ju, det gjorde vi, men vi visste inte att vi satt och lovade ett sextiolitersakvarium.

Nu har jag löst fiskproblemet.

Leksaksakvarium

I vanliga fall när jag köper någon leksak åt gullefjunet helt spontant så säger maken att det var “onödigt för hon har ju så mycket leksaker”. Idag när hon hoppade in i bilen och sa “Pappa vi ska inte köpa någon fisk längre för jag har fått en sjöjungfru” så svarade han “Åh vad bra, mamma ska få en puss!”.

2 thoughts on “Jag löste guppy-problemet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *