Jag måste hitta ett syfte

Vet ni vad jag har kommit på? Alla har ju ett syfte med sin blogg utom jag.

En hel drös med bloggare har som syfte att utbilda andra om feminism och genus och jämlikhet. De predikar och har sig och blir helt aggressiva om någon är outbildad och inte förstår att just de har rätt i sina åsikter.

Sen har vi mammabloggarna som har som syfte att berätta hur det verkligen är att vara mamma. Berätta sanningen som ingen annan berättar. Jag känner till minst tio bloggar som påstår sig vara den ENDA bloggen som berättar sanningen om mammalivet. Deras syfte är ofta att få andra mammor att må bättre för att andra mammor ska förstå att de inte är ensamma.

Inspiration. Bloggarens nöd-syfte. Om man inte kommer på något annat syfte med bloggen verkar det populäraste valet vara att ha som syfte att inspirera andra.

Sen finns det säkert en massa andra obskyra syften, men de där tre måste väl vara bloggvärldens vanligaste syften.

Jag då? Jag har ju inget syfte. Det är himla dåligt av mig. Amatörmässigt.

Vad är det egentligen för viktigt budskap jag vill förmedla till världen? Jag får fundera på det här ett tag. Jag måste komma på ett värdigt syfte. Kom gärna med förslag.

3 thoughts on “Jag måste hitta ett syfte”

  1. Jag har inget syfte med min blogg heller!
    Eller jo! Att inte bli för djup. Typ som min damm, max 65 centimeter liksom.

    Jag har tänkte på dig precis faktiskt. Tittade på ännu ett program med brittiska hus och väntar fortfarande på din ögonvittnesskildring av det hela… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *