Jag stängde tivolit

Gullefjunet: Mamma kan vi gå på tivolit igen?

Jag: Det vi var på är inte kvar, de var bara där i tre dagar och nu har de åkt vidare till någon ny park eller stad. Vi kan åka till Gröna Lund igen någon gång om du vill, det är alltid på samma ställe.

Gullefjunet: Har tivolit stängt på sommaren?

Jag: Nej, de har åkt vidare till något nytt ställe. Gröna Lund är stängt på vintern, men på sommaren har de öppet varje dag.

Gullefjunet: Har Gröna Blixten öppet på sommaren?

Jag: Gröna Blixten? Menar du Gröna Lund?

Gullefjunet: NEJ! Jag menar Gröna Blixten, den där pandan.

Jag: Menar du karusellen som var en panda som vi åkte på tivolit?

Gullefjunet: Ja DEN Gröna Blixten, är den öppen på sommaren?

Jag: Ja, men det var ju på tivolit och det är inte kvar där det var när vi åkte pandan. De har åkt vidare. Tivolit är i en park i några dagar och sedan lastar de upp alla karuseller på lastbilar och åker till en annan park i några dagar och sedan flyttar de igen. Men det finns en nästan likadan karusell på Gröna Lund med elefanter, den kan vi åka nästa gång vi går dit.

Gullefjunet: Är tivolit stängt på sommaren?

Jag: Tivolit har åkt vida………………. Ja gumman, tivolit har stängt nu när det har blivit sommar.

One thought on “Jag stängde tivolit”

  1. Ha,ha,ha – önskar mina barn kunde tro att Gröna Lund hade stängt på sommaren…. skulle spara många slantar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *