Jag vet aldrig vad jag ska säga till Crazy Lady

Jag tycker alltid att det är skitjobbigt när Crazy Lady börjar prata med en.

Man står där i affären och har lagt upp sin majonnäs och andra varor på bandet och väntar på sin tur. Också står Crazy Lady bakom en i kön. Oftast har man inte ens märkt att hon står där med sin vårta på hakan och det okammade håret som hon senast tvättade i juli i fjol.

Helt plötsligt börjar Crazy Lady prata med en om majonnäs. Hon säger “Äkta majonnäs är godast”. Då vet jag aldrig riktigt vad jag ska säga. Så idag när det hände så svarade jag “Mmm”.

Crazy Lady är aldrig nöjd med det svaret. Så hon fortsätter att prata om äkta majonnäs överlägsna kvaliteter. Jag förstod då att “Mmm” inte var ett tillräckligt bra svar. Så jag sa “Det ska smaka annars är det ju ingen idé”. Helnöjd var jag med mitt svar, jag kände att nu hade nog jag och Crazy Lady pratat klart om majonnäs. Hon hade dock inte uttömt allt hon hade att säga om majonnäs så hon fortsatte att prata på om ämnet.

Jag är skitdålig på att prata med Crazy Ladies. Jag kommer helt enkelt inte på några bra svar om majonnäs. Eller vilket ämne den Crazy Lady som man har drabbats av just den här gången har valt ut. Jag bara står där och önskar att personen framför mig ska skynda på så att konversationen med Crazy Lady ska vara över.

Det är klart att jag egentligen fattar att Crazy Ladies egentligen inte bryr sig om vad man har att säga om majonnäs. Det är ju det som gör dem till Crazy Ladies, de är nöjda så länge de själva får prata på om sitt specialistämne.

Men jag känner mig ändå dum som inte kommer på några bra svar. Jag känner liksom att även Crazy Ladies är människor och att jag är oartig som inte vet vad jag ska svara.

Majonäs

One thought on “Jag vet aldrig vad jag ska säga till Crazy Lady”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *