Julbak i grupp

När ni läser detta så bakar jag i grupp. Jo det här inlägget är tidsinställt förstår ni. Eftersom jag ska baka med mina kollegor imorgon kväll så då har jag ju inte tid att sitta här och blogga då.

Jag är i lussebullegruppen. Det finns en saffransbullegrupp också. Jag har googlat för att försöka ta reda på vad skillnaden mellan en lussebulle och en saffransbulle är. Svaret var otydligt, men jag tänker som så att det säkert löser sig imorgon ändå. Om jag håller låg profil i början och kollar hur alla andra gör så går det säkert bra.

Det finns en pepparkakshusgrupp och en helt vanlig pepparkaksgrupp också. Jag känner mig lyckligt lottad att jag inte hamnade i hus-gruppen. Man vill ju inte vara den som springer runt och frågar folk om de vill byta grupp. Jag har ju bara varit i det här teamet i några veckor och folk skulle ju kunna få för sig att jag har samarbetssvårigheter om jag vill byta grupp, men jag har bara pepparkakshussvårigheter.

Jag är väldigt nyfiken på hur stort kök min kollega har eftersom det är fyra personer i varje bakgrupp. När jag bakar här hemma hos oss är det för mycket folk i köket när någon mer än jag befinner mig där.

Håll nu tummarna för att jag ska lyckas grabba till mig en arbetsledarroll. Att läsa receptet medan resten av gruppen sköter själva bakningen. Det vore ju pinsamt om jag råkade glömma att hälla i smöret när man har ett helt team som litar på en.

One thought on “Julbak i grupp”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *