Kampen mellan plättar och pannkakor

Jag skippade det där med högskoleprovet. Det var kanske dumt för jag gjorde orddelen på en av kvällstidningarna igår och hade 19 rätt av 20. Jag kanske skulle ha skrivit ett superbra resultat.

Maken hade i alla fall planerat att han och gullefjunet skulle äta lunch med svärmor igår medan jag skrev provet, så när jag skippade det så passade jag på att ha egentid hemma istället. Det är inte ofta jag får vara hemma själv så det är värt typ lika mycket som 2.0 på högskoleprovet.

Då passade maken minsann på. Han köpte plättar med sylt och grädde till henne och när hon kom hem kallade hon dem pannkakor! Fram till igår har jag alltid vunnit den ständiga kampen om utifall det heter plättar eller pannkakor. Barnet har vetat att plättar heter plättar.

En enda gång släpper man iväg dem på egen hand också kommer hon hem och kallar plättar för pannkakor. Nu åker jag och gullefjunet till Norrland nästa helg och maken får stanna hemma.

Vi ska återställa ordningen. Det heter plättar. I alla storlekar. Pannkaka gör man i ugnen.

Plättar

4 thoughts on “Kampen mellan plättar och pannkakor”

  1. Japp! Plättar görs i plättlagg = på spisen och pannkaka görs i långpanna = i ugnen.
    Plättlätt helt enkelt!

  2. Just det : Plättar görs i plättlagg på spisen och tunnpannkakor görs i vanlig stekpanna på spisen. Tjockpannkaka görs i långpanna i ugnen.

  3. Det är väl en sak om Gullefjunet säger fel en enstaka gång men hur går det med uppfostran av maken? Du har ju haft längre tid på dig att påverka honom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *