Kärringar som inte har gjort lumpen borde inte få köra fordon stora som pansarvagnar

Igår krockade vi. Det gjorde ont i huvudet och sen var både jag och maken helt yr i bollen i flera timmar. Gullefjunet var inte med som tur var.

Fast egentligen vet jag inte om man kan kalla det att vi krockade. För en krock är ju när två saker möts tycker jag. När man blir påkörd bakifrån möts man ju inte direkt. Om man jämför det med en lekplats på dagis så är ju att bli påkörd bakifrån mer som att puttas. Ingen olycka. Inte snällt.

I vårt fall var det en kärring i en monster-jeep som kom och puttade ut oss i körbanan på en större väg när vi stod stilla och väntade på att kunna köra ut där det var väjningsplikt. Det var bara tur att det inte kom någon bil och körde in i oss från vänster sekunden efteråt.

Det var ingen “liten” stadsjeep som man skulle kunna hitta en Östermalmskärring eller Chelsea mum i heller. Det var mer en jeep som man skulle kunna använda på ett slagfält i krig eller ute i skogen. Den hade minst 200 hästkrafter mer än vad den inkompetenta kärringen klarade av.

Vet ni vad kärringen hade för förklaring till sitt agerande? Hon “trodde att ni skulle köra”.

Det enda som gav någon som helst anledning att tro att vi skulle köra var att vi satt i en bil. När man sitter i en bil har man ju oftast för avsikt att köra förr eller senare. Men det fanns ingen anledning att tro att vi skulle köra just då. För vi stod stilla. Och vi hade väjningsplikt och det kom bilar från vänster. Så vi satt i en bil som stod stilla och hade inte tänkt köra förrän bilarna hade passerat. Också kom kärringen och smällde rakt in i baken på oss och puttade ut oss. Som om att hon har någon sort rätt att “tro att vi skulle köra” bara för att vi satt i en bil.

Kärringen fick en liten buckla på kofångaren på sitt gigantiska militärfordon. Vår lilla, i sammanhanget, Volvo den ser ut så här.

Krockad bilDet ser kanske inte så farligt ut. Men bagageluckan sitter fast. Det är opraktiskt att ha en fastkilad bagagelucka när man just har flyttat och har en massa skräp att köra bort och bord att köra hem från Ikea. Jag är ju ingen bilmekaniker men till och med en amatör som jag inser att de måste byta hela bagageluckan, kofångaren och minst den ena bakskärmen.

Medan de lagar bilen blir vi säkert erbjudna en Fiat Punto vars bagagelucka rymmer en dockbarnvagn och där man måste montera ut passagerarsätet för att få plats med en barnbilstol.

2 thoughts on “Kärringar som inte har gjort lumpen borde inte få köra fordon stora som pansarvagnar”

  1. Trodde ni skulle köra?

    Va fan fick hon körkortet i flingpaketet eller??

    Tur att det gick så bra som det gjorde ändå

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *