Kommer inte de här frågorna lite väl tidigt?

Alltså gullefjunet är ju bara drygt fyra och ett halvt. Jag känner mig inte alls redo ännu för den här sortens frågor som jag har fått på sistone. Jag kan inte minnas att jag ställde sådana där frågor när jag var fyra eller fem.

Häromdagen ville hon veta hur bebisar kom ut ur mammors magar. En av hennes kompisar har nyligen fått en lillasyster vilket förmodligen var anledningen till denna undran.

Jag krånglade mig igenom den komplicerade frågan på ett sätt som jag tyckte var förklarande utan att bli för detaljerat för åldern.

När jag förklarat klart pustade jag ut och tänkte för mig själv “Det där klarade jag ganska bra och pedagogiskt”.

Då ville hon veta hur bebisarna kom IN i mammors magar!

Gaahh….. det är alldeles för tidigt för mig att prata om det här!

2 thoughts on “Kommer inte de här frågorna lite väl tidigt?”

  1. Lika bra att ta det nu säger jag då! Att förklara när de är åtta år och surrar dag ut och dag in om en lillasyster är inte alls lättare än om de redan vet allt som femåringar! 🙂

  2. Haha, vet att min stora frågade det som treåring när lillasystern skulle komma – hur bebisen skulle komma ut. Hon hade lite teorier om att man gjorde hål i magen som skruvades ihop och så, och till sist sa jag helt enkelt att bebisarna kommer ut genom snippan. Då stirrade hon på mig och började skratta. Det gick ju liksom inte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *