Kontorsklänning på bröllop?

Vi ska ju på bröllop imorgon. Jag har ju vissa andningsproblem i klänningen jag hade tänkt ha. Så jag provade en annan klänning och frågade maken om jag kunde ha den på bröllop. Han svarade “Om jag ska vara ärlig så är den lite mer office dress än bröllopsklänning”.

Det har han kanske rätt i. Men jag svarade “Bruden är väl från Umeå, så det måste ju komma en massa norrlänningar. Du vet ju hur vi norrlänningar klär oss, så om hälften av gästerna är bonnlurkar så måste väl åtminstone NÅN annan vara sämre klädd än mig även om jag har en kontorsklänning”.

Sen är det det här med strumpbyxor. Svärmor har informerat mig om att på sådana här tillställningar har man ALLTID strumpbyxor, oavsett vad det är för väder eller vad man har för klänning eller skor. Svärmor är mycket mer bevandrad i området vett och etikett än mig. Själv har jag alltid gått omkring på bröllop och viskat till maken “kolla där, så fult att ha strumpbyxor när man har skor med öppen tå”. Också var det alltid jag som ingenting fattade om strumpbyx-regler på bröllop.

Regel eller inte så är det i alla fall svin-fult med strumpbyxor i skor med öppen tå.

Så när det gäller det här med strumpbyxorna så tänker jag som så att det är ju inte jag som gifter mig. Jag är inte huvudperson så vem kommer att bry sig om mina ben? Jag hade bara tänkt att jag skulle raka dem. Det får duga.

Jag vill ju på inget som helst sätt förstöra bröllopsparets dag. Men jag känner ändå att risken är ganska liten att de ska springa ut ur kyrkan och tvärstanna när de ser mig och tänka “hon är ju barbent, nu är vår dag förstörd!”. Jag har bara träffat dem en gång förut så det är tveksamt om de ens kommer att se mig i mängden av allt folk. Om det nu mot förmodan skulle vara så att de fokuserar på mina ben på sin stora dag skulle de ju ha problem som jag inte kan ta ansvaret för.

Så vad säger ni – kan jag ha den här kontorsklänningen imorgon? Utan strumpbyxor? Ni får säga till om ni vill att jag ska åla in mig i sidenklänningen som är för liten och lägga upp en bild här om ni behöver veta hur ett blommigt isterband ser ut för att avgöra vad som är bättre/sämre.

KontorsklänningObservera att jag har skapat en helt ny kategori som heter ‘Regler’ för det här inlägget.

One thought on “Kontorsklänning på bröllop?”

  1. Jag tycker du definitivt kan ha klänningen och strunta i strumpbyxorna, håller med att det är grymt fult med strumpbyxor i skor med öppen tå. Tror inte du behöver lägga upp foto på sidenklänningen, kör bara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *