Kryddmåttet är alltid omöjligt att hitta

Innan vi fick barn brukade jag vara jätteirriterad över att kryddmåttet alltid gömde sig i någon vrå i kökslådorna och varje gång man skulle ha det så tog det en evighet att hitta det.

På den tiden retade man ju upp sig över ingenting. Det är egentligen skitlätt att hitta ett kryddmått i en kökslåda. Man vet ju att det är där någonstans så det är bara att gräva och svära tills man hittar det.

När man har barn däremot och kryddmåttet är försvunnet… Man är liksom helt säker på att man såg ett kryddmått i legolådan häromdagen. Man vänder upp och ner på hela lådan och tar taket av legostallet. Men kryddmåttet har tydligen flyttat på sig.

Då tänker man att det vore rimligt att kryddmåttet har flyttat till lådan med plastmat eller picknick-korgen. Kryddmått har med mat att göra. Man häller ut all mat på golvet och plockar tillbaka det i lådan. Inget kryddmått hittar man.

Så håller man på så där genom alla leksakslådorna och hittar man inte kryddmåttet där går man vidare till klädbyråerna. Ligger kryddmåttet inte där heller så kryper man runt hela lägenheten på knä och kollar under alla möbler.

Jag gjorde allt det där tidigare idag när jag skulle göra köttbullar. Vet ni var kryddmåttet var den här gången? Det hade trillat ur bestickkorgen och låg i botten på diskmaskinen.

2 thoughts on “Kryddmåttet är alltid omöjligt att hitta”

  1. Vad ska du med ett kryddmått till? Ta en nypa av det du ska ha, klart! Jag har alltid undrat varför de envisas med att skicka med dessa kryddmått när man köper en måttsats?

    1. Efter teskeden är kryddmåttet måttsatsens viktigaste mått. Det onödiga måttet är halvdecilitersmåttet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *