Kycklingsallad med skinka

Igår var det nationaldagen. Dagen till ära lagade jag mat. Jag hade tänkt att jag faktiskt skulle dela med mig av receptet.

Kycklingsallad med skinka lagade jag.

Först sköljde jag tomater, gurka och isbergssallad. Sen hackade jag dem. Allra, allra först kokade jag ägg. Sen skar jag rökt skinka. Piteortens rökta patronskinka. Om din lokala butik inte har Piteortens tycker jag att du ska be dem ta hem det. Om de säger nej, be att få prata med butikschefen. Om de fortfarande säger nej, skriv till huvudkontoret. Om det fortfarande inte hjälper kanske du kan emaila Piteortens och kolla om de säljer på postorder. Annars får det väl lov att duga med någon annan rökt skinka. Men skyll inte på mig om salladen inte blir lika god som min i så fall. Jag glömde att fota varje steg, ni får improvisera sköljningen och hackningen.

Sedan blandade jag alla hackade saker och öppnade en burk majs och hällde i. Därefter skalade och skar jag äggen och lämnade dem på skärbrädan .

Sen kom jag till matlagningens svåra moment – kycklingen. Kanske inte svårast rent matlagningstekniskt sett, men mentalt. Grillad kyckling ska det vara. Jag har fått för mig att grillad kyckling är mindre farlig än annan kyckling.

Först diskade jag skärbrädan och kniven NOGA. Sen tvättade jag händerna två gånger. Sen stod jag och tittade på kycklingen och gruvade över att hantera den och funderade över vilka obehagligheter jag skulle hitta under skinnet och inuti kycklingen. Sen ropade jag på maken och bad honom ta hand om kycklingsmomentet, med instruktioner att se till att det inte skulle bli kvar något som såg motbjudande ut bland det som lades i salladen.

När kycklingen var nedblandad i salladen hällde jag på italiensk salladsdressing. Jag orkade inte göra en egen dressing så jag hade köpt en flaska färdig dressing. Den var inte god. Till sist la jag på äggen. Det var därför det var viktigt tidigare att de skulle ligga kvar på skärbrädan. Så här såg det färdiga resultatet av min matlagning ut.

Blev det gott då? undrar ni säkert nu. Ja sådär. Det var ok. Skinksmaken tog över så man kände inte kycklingensmaken så mycket och det var ju positivt. Fast då är det ju egentligen onödigt med kyckling. Så jag rekommenderar väl egentligen att göra antingen en skinksallad ELLER en kycklingsallad, en kombinerad var det inte så mycket vits med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *