Kyrkan är ju som ett halvt gym-medlemsskap!!

Jag är inte klar med Kyrkan. Just när jag publicerade förra inlägget kom jag på vad det här med kyrkan är EXAKT likadant som.

Ett gym.

Man betalar en förmögenhet och går aldrig dit. 3000 spänn till kyrkan är ju samma sak som sex månader på ett genomsnittligt gym. Bortkastade pengar.

Gymkedjorna har kopierat kyrkans koncept. Ta betalt av massor med människor som bara betalar för att de har dåligt samvete för att de aldrig går dit.

2 thoughts on “Kyrkan är ju som ett halvt gym-medlemsskap!!”

 1. Så här är det:

  Begravningsavgiften kommer du aldrig ifrån. Den måste alla betala. Den täcker att du får gravplats, transporter, kremering och en lokal för någon form av ceremoni.

  Kyrkoavgiften finansierar kyrkans utgifter. Det är löner för anställda, verksamhet för barn och ungdomar, stöd för ekonomiskt utsatta, gudstjänster och en rad av andra kyrkliga verksamheter. Plus underhåll av k-märkta kyrkor.

  Den avgiften slipper du om du går ur kyrkan. Men det mest påtagliga för dig är att du inte längre har rätt till kyrkans tjänster vad gäller livets olika skiften. Du får ingen kyrklig begravning. Dop för dina barn enbart om den andre föräldern är medlem. Samma sak gäller vigsel.

  I övrigt är det en fråga om solidaritet. Ska alla andra betala underhåll av våra kyrkor? Ska alla andra finansiera det diakonala arbetet?

  Men varför inte utnyttja medlemskapet till att ta för dig av vad församlingen erbjuder? Eller kanske engagera dig i att påverka?

 2. Haha, där sa du nåt!!
  Jag har haft funderingar på att gå ur, jag är ju inte troende. Men jag älskar kyrkor som byggnader, den historia som de bär och försöker förklara mitt medlemskap med att jag pröjsar för deras renoveringar och inte prällarnas löner. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *