Läckage i sängen

I sovrummet är det skönt att ha lite svalare temperatur. Så att man kan krypa in under det varma täcket och gosa in sig. Då blir täcket kallt på ovansidan också kan man sticka ut en arm och lägga den på det kalla täcket och blanda kallt och varmt. Efter en stund har armen värmt upp täcket så då får man flytta den till en ny kall fläck.

Så gjorde jag igår. Kröp ner och stack ut en arm. “Oooo här var det en riktigt sval plats” tänkte jag och myste. Efter en stund började jag undra varför täcket aldrig värmdes upp av min arm. Det kändes nästan blött.

Jag började undersöka och konstaterade att det VAR blött. Hela hörnet av mitt täcke var blött. Förbryllat började jag titta mig omkring för att se om det fanns något vattenglas som någon kunde ha spillt ut i sängen men hittade inget. Då började jag tänka och lägga ihop ett och ett. Detektiv som jag är tog det inte länge förrän jag knäckte gåtan. Jag kände på gullefjunets blöja och det var en riktig “ballongblöja”. Det hade alltså läckt ut på mitt täcke.

Vad gjorde jag då? Ja inte steg jag upp och renbäddade i alla fall. Det är ju ingen vits att byta påslakan när täcket också är drabbat. Jag har bara ett täcke så det kunde jag ju inte kasta i tvättmaskinen, då skulle jag ha frusit hela natten. Det var ju bara ett litet hörn av ett stort täcke. Så jag kröp iväg till det torra hörnet av täcket och tänkte att jag skulle få lov att ta itu med problemet imorgon.

Där låg jag och väntade på John Blund, men han kom inte. Jag hade en liten debatt med mig själv.

Duktiga Jag: Jag borde kanske byta blöjan på henne.

Lata Jag: Hon sover, hon märker inte att blöjan är full.

Duktiga Jag: Hennes känsliga hud kan ju ändå fara illa. Hon kan bli röd i stjärten.

Lata Jag: Om du inte hade märkt att blöjan var full skulle hon ha sovit i den till imorgon.

Duktiga Jag: Jo det är klart, men nu märkte jag ju det.

Lata Jag: Om du byter på henne nu så vaknar hon och då får du lov att leka i en timme eller mer.

Duktiga Jag: Klockan är bara ett och blöjan är redan full. Om hon ska ha den ändå till klockan sju kommer det att läcka ännu mer. 

Lata Jag: Då hamnar det på madrassen. Madrassen ryms inte i tvättmaskinen…

Det avgjorde det. Jag steg upp och hämtade en blöja och bytte i sängen. Det gick bra, hon vaknade inte. Jag kröp ner och ropade på John Blund igen.

Tio minuter senare sätter sig gullefjunet helt plötsligt upp i sängen klarvaken och säger “Mamma tog min kudde!”. Det hade jag inte alls gjort, så man blir ju förnärmad så ja ba “å du pissade på mitt täcke…!”. 

Det var vad jag tänkte alltså, jag sa det inte. Vad jag sa var “nej gumman mamma har inte tagit din kudde, här är den, kryp upp litegrann”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *