Lärorik sminkskola

Jag gillar att lära mig nya saker. Jag hittade en sminkskola som lärde mig oerhört mycket nya saker. Lösningarna på mina 8 värsta skönhetsproblem. Hurra, tänkte jag när jag såg rubriken, äntligen får jag veta hur man rätar ut mitt krokiga långfinger.

Först fick jag lära mig om ett problem som jag inte visste fanns – flottiga ögonlock. Mhm tänkte jag. Från att inte ha haft en aning om att man överhuvudtaget kan ha ögonlocksproblem bestämde jag mig för att om man funderar på det hela skulle man nog kunna kategorisera mina ögonlock som flottiga. Jamenar, ingen vill väl ha torra ögonlock.

I nästa steg fick jag lära mig orsaken till mina flottiga ögonlock. Klimakteriet tilltalade inte mig, så det bestämde jag mig för att inte välja. För fet och för mycket ögonkräm föreslogs. Jag vet inte ens vad en ögonkräm är eller vad man gör med den så det uteslöt jag också. Då fanns det bara fet hy kvar, så då valde jag att det är det jag har.

Till min glädje avslutades det hela med lösningen på problemet. Första alternativet var att gå till doktorn om man ser suddigt. Så flottiga ögonlock att det rinner ner i ögonen har jag inte. Jag vill inte gå till doktorn med flottiga ögonlock heller. Det känns som att läkaren inte skulle ta en på allvar när man kommer dit med cancer i stigbygeln om man varit där med flottiga ögonlock innan.

Nästa alternativ var att prova en lättare ögonkräm och att inte smörja in ögonlocken på dagtid. Finns det verkligen folk som springer omkring och smörjer in ögonlocken på dagtid? Eller på kvällstid för den delen? Get a life liksom! Det här var ju uppenbarligen inte lösningen för mina flottiga ögonlock.

Enda lösningen som återstod för att lösa mitt problem, som jag för en stund sedan inte visste fanns, är alltså att börja med en ögonlocksprimer.

Google is my friend. Nu ska jag ta reda på vad en ögonlocksprimer är och sedan ska jag åka och köpa en sådan så att jag slipper flottiga ögonlock i framtiden. Det gäller att ta itu med problemet innan man kommer in i klimakteriet annars vet man ju aldrig hur det slutar.

Mitt långfinger är dock fortfarande krokigt och artikeln hade ingen lösning på det problemet. Ett krokigt långfinger låter kanske som ett banalt skönhetsproblem. Men tänk er själva när man kör bil och måste ge finger åt någon värdelös bilist och de pekar tillbaka och sen ser man hur de säger “haha du har ett krokigt långfinger”. Det undergräver långfingrets auktoritet.

Krokigt långfinger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *